Ceren Ercih

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Gündeme Bakış programında Erçin Şahmaran’ın sorularını yanıtladı. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Ahmet Kaptan, topluma hesap sorma alışkanlığını kazandırmalıyız diyen Kaptan bu alışkanlığın kazandırılmadığı taktirde siyasi partilerin umut tacirliğine devam edeceklerini kaydetti. Hükümetlerin Kamu Reformuna sıcak bakmadıklarını da ifade eden Kaptan, Kamu Reformu ile ‘gör beni göreyim seni’ anlayışının da son bulmak zorunda olduğunu dile getirdi. Bu seneden sonra yokum diyen Kaptan, istifa sinyallerini de ADA TV ekranlarında verdi. Kaptan, konuşmasında ‘ Gönül rahatlığı ile gidiyorum’ ‘ Benim son dönemimdir’ şeklinde cümlelere yer verdi. 

“BİZ ÖZELLEŞTİRMENİN NE OLDUĞUNU GÖRDÜK” 

Ülkede toplum analizi yapılması gerektiğine vurgu yapan Kaptan; “Bu ülkede toplum analizi yapılmalı. Neden toplum çok erken kanıyor? Hesap sorma alışkanlığını siz topluma kazandıramazsanız siyasi partilerde insanlara umut tacirliği yapmaya devam edecek” dedi ve kötü yönetimin sorumluluğunun da halka yüklenmesinin son derece yanlış olduğunu şu sözlerle ifade etti; “Kötü yönetimin sorunu halka yüklenemez. 

Biz özelleştirmenin ne olduğunu gördük. Kamusal sektörün yerli veya yabancı şirketlere devredilmesinin şiddetle karşısındayım. Kötü yönetime karşı verilecek olan her türlü mücadelenin de içinde yer alırım.” 

“ETE TIRNAĞA DOKUNAN HERHANGİ BİR İCRAAT YAPILDI MI?” 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na, yapılan 113 yasayı soran Kaptan, icraatların kimlerin hayatlarını değiştirdiğini de şu sözlerle sordu; “ Kimin yararına bu 113 yasa nedir ortaya koysun da bizde görelim. Benim hayatımda ne değişti? Hayvancının problemi çözüldü mü? Tarımla uğraşanın problemi çözüldü mü? Taksi ile uğraşan insanın problemi çözüldü mü? Özel sektör de çalışan emekçinin sorunu çözüldü mü? Kamu sektöründe çalışan insanların problemi çözüldü mü? Ete tırnağa dokunan herhangi bir icraat yapıldı mı? 

“HÜKÜMETLER KAMU REFORMU’NU YAPMAK İSTEMİYORLAR” 

Kamu Reformu’na da değinen Kaptan, Kamu Reformuna siyasilerin sıcak bakmadığını dile getirdi nedenlerini ise şu sözlerle ifade etti; “Kamu Reformu bu ülkedeki en başta üçlü kararname sistemini orta yerden kaldıracak. Her hükümetin değişmesi esnasında birileri görevden alınıyor yerine başka birileri atanıyor ve müşavirlik ordusu yaratılıyor. Kamu reformu bunu orta yerden kaldıracak. Hükümetler Kamu Reformu’nu yapmak istemiyorlar. Çünkü Kamu Reformunda adım attıkları takdirde kendilerinin ‘gör beni göreyim seni’ mantığı değişeceği için bunu çok da benimsediklerini biz söyleyemeyeceğiz” 

“BEN ARTIK GİDECEĞİM” 

Kaptan istifa sinyallerini de şu sözlerle duyurdu; “Ben gideceğim artık. KTAMS olarak son dönemimdir. Ben yokum ama gönül rahatlığıyla gideceğim. Çünkü KTAMS da artık belli sistemler oturmuştur. KTAMS’da kurulmuş bir çatı vardır ve biz giderken çok rahat gideriz. Başkanlarımda giderken çok rahat gittiler. Çünkü arkalarında görevi devralacak insanlar bıraktılar. Bizde de bu böyledir. Gönül rahatlığı ile gidiyorum. Benim son dönemimdir, ben bu dönemden sonra yokum. Yeni arkadaşlarım eminim ki benden çok daha iyi yönetecekler.” 

“SENDİKALARIMIZA SAHİP ÇIKIP, ONLARI KORUYALIM” 

Kaptan sözlerini şöyle tamamladı; “İsteniyor ki peki efendimci bir toplum yaratılsın ama sendikalar demokrasinin sigortasıdır. Onun için sendikalarımıza sahip çıkıp, onları koruyalım.”