Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, demokrasi, şeffaflık, yasallık diyerek iktidara gelen Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler-Demokrat Parti Ulusal Güçler hükümetinin, sağlık çalışanlarının yasal ödeneklerini çiğnediğini savundu.

Ahmet Kaptan, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin yasalarında belirtilen hizmet sınıflarında çalışanlara yüzde 2.5 “İaşe-İbate Tahsisatı” verilir demesine karşın, “Kamu Sağlık Çalışanları yasasında yer almadığı gerekçesi” ile Maliye Bakanlığı tarafından durdurulduğunu iddia etti.

Kaptan, şöyle devam etti:

“2009 yılında CTP hükümeti döneminde yürürlüğe giren Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 128’inci maddesi, özlük haklar ve mali kurallar dairelerin kendi teşkilat yasalarında öngördüğü şekilde uygulanmaya devam eder demektedir. Maliye Bakanlığı’nın yapmış olduğu bu uygulama görünürde bir tahsisat kesintisi olarak görülse de esas amacım bilinçli ve planlı bir şekilde kamu emekçilerinin haklarını budamaya yönelik olduğu gün gibi ortadadır”

Ahmet Kaptan, KTAMS olarak bu yasa tanımaz tavra karşı her türlü yasal haklarını gerek mahkemelerde, gerekse sokakta arayacaklarını kaydetti.