“Sorunlarımızı yazdık da ne oldu? Sağlık Bakanlığı’na kendimizi ifade edemiyoruz” diyen Kaptan, bu nedenle bakanlık önüne geldiklerini söyledi.

“HİZMET ALANLAR DA HİZMET VERENLER DE MEMNUN DEĞİL”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile bakanlık yetkililerini sağlık sektöründeki sorunlara seyirci kalmakla suçlayan Ahmet Kaptan, “Hizmet alanlar da hizmet verenler de memnun değil” dedi.

“BAKANLIKLAR TABELADAN İBARET”

Ülkedeki bakanlıkların tabeladan ibaret olduğunu da savunan Kaptan, sorunların çözümü için Sağlık Bakanlığı’nda, Meclis’te toplantılar yaptıklarını ancak bunların “göstermelik” olduğunu söyledi.

“Birimler, bölümler açılıyor, her 9 kilometre arasına ‘112’ kuruluyor ama buralarda görev yapacak personel ve hemşire yok” diyen Kaptan, Sağlık Bakanlığı’nın “sözde” icraat yaptığını savundu.

“BUNLARA KARNIMIZ TOK”

Kaptan, “Hükümetlerin, şovmenlerin adı değişiyor ama halkın sıkıntısı aynı. Bizim bunlara karnımız tok. Herkesi görevini yapmaya davet ediyoruz” ifadesine yer verdi.

“HANGİ BİRİMDE KAÇ KİŞİNİN ÇALIŞMASI GEREKİYOR BELLİ DEĞİL”

Hastanelerdeki ihtiyaçlarla ilgili 2 yıldır herhangi bir analiz yapılmadığını söyleyen KTAMS Başkanı Kaptan, “Hangi birimde kaç kişinin çalışması gerekiyor belli değil” dedi.

Hemşire sayısının yetersiz olduğunu belirten Kaptan, laboratuarlarda ve diğer birimlerde de personel sıkıntısı olduğunu kaydetti.

“SAYIN MALİYE BAKANI BÖYLE BUYURUYOR”

Teşkilat Yasası’nın bittiğini ancak Meclis’e gönderilmediğini de dile getiren Ahmet Kaptan, hemşirelerle ilgili münhal açılmamasını eleştirdi.

Kaptan, “Hastanelerdeki hemşireler nefes almaksızın çalışırken dışarısı işsiz hemşirelerle dolu. Peki Neden? Sayın Maliye Bakanı böyle buyuruyor. Mungan, Başbakanın üzerinde çalışıyor” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TÜZÜĞÜ YOK”

Sağlık çalışanlarının tüzüğü olmadığı için kimin ne kadar ve ne şekilde çalışacağı konusunda da belirsizlikler olduğunu anlatan Kaptan, Sağlık Bakanlığı’nın sorunların çözümünde sadece 2 sendika ile iş bitirmeye çalıştığını savundu.

Hastanelerde  “ilaç eksikliği”, “MRI gibi tetkiklere geç randevu verme”, “sıra numarası alma” gibi sorunlar olduğunu anlatan Kaptan, “Sağlık Bakanı sorunları çözmek yerine yeni sorunlar üretiyor” dedi.

BASIN AÇIKLAMASINI GÜR VE MERT DE İZLEDİ

Bu arada Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür ile Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert, KTAMS’ın basın toplantısını Sağlık Bakanlığı’nın önünde izledi.

Gür’ün KTAMS yetkilileriyle selamlaşmasının ardından Kaptan ve yönetim kurulu üyeleri Sağlık Bakanlığı’nın önünden ayrıldı.