Yazılı bir açıklama yapan Kaptan, “Bizler KTAMS olarak kamu mallarının yerli veya yabancı sermayeye peşkeş çekilmesine ve bunun süslenerek toplumun önüne konmasına dün olduğu gibi bugün de karşı olduğumuzu belirtir, her türlü özelleştirmeye karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi  vurgularız” ifadelerini kullandı.

Kaptan, ülkede iktidarlar değişirken, “teslimiyetçi zihniyetin aynen devam etmekte olduğunu, kamu mallarının peşkeşinin sürdüğünü” iddia etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy'un yaptığı bir açıklamada limanların özelleştirileceğini, önceliğin de Gazimağusa Limanı’nda olacağını söylediğini hatırlatan Kaptan şu ifadeleri kullandı:

“Kimin malını kime veriyorsunuz..! Sırasıyla KTHY'yi ve Saray Otel'i yok eden, Ercan Havalimanı’nı özelleştiren zihniyet, sıraya yine halkın malı olan Gazimağusa Limanı’nı koydu. Soruyoruz, halktan bunun için onay aldınız mı? Demokrat Parti’nin ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin seçim beyannamelerinde bu özelleştirmeleri yapacakları yazıldı mı? Meclis’te ve Bakanlar Kurulu’nda böyle bir karar alındı mı? Geçmişte halkın malını peşkeş çekenlerin sonunun ne olduğu ortadadır, tarihin çöplüğüne gömülmüşlerdir…”