Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ) Basın Sözcüsü Adnan Doğruyol, Meclis’ten pazartesi günü geçen “Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Yasası”na karşı olduklarını belirterek, iptalini istedi. Doğruyol, yasanın iptal edilmemesi halinde eylemlilik süreci başlatacaklarını kaydetti.

KAR-İŞ Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Doğruyol, yasaya ilişkin görüşlerinin alınmadığını belirterek, “Bu yasa bizim sermayeye teslim olmamız demektir. Bu kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Doğruyol açıklamasında, geçirilen yasa ile taksi şoförlerinin 1 Temmuz, otobüs şoförlerinin de 1 Ocak 2016’dan itibaren çalışma izni ile otobüs ve taksi süremeyeceklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Çalışma izni ile adamızda çalışan katma değer ortaya koyan taksi ve otobüs şoförlerinin mevcut durumlarının yani çalışma izni ile şoförlük yapmaları gerektiğini önemle vurgularız. ‘T’ izinsiz araçlarla ücretli veya ücretsiz yolcu taşınmasına, üniversite, otel, gazino, personel izinlerinin derhal durdurulmasını talep ediyoruz”