Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) kurucularından Tümgeneral Daniş Karabelen, ölümünün 32’nci yıldönümünde, TMT Mücahitler Derneği Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

TMT Mücahitler Derneği tarafından düzenlenen anma töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende, Karabelen’in biyografisi okundu ve ardından da TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar ve Daniş Karabelen Paşa’nın kızı Özcan Atamert birer konuşma yaptı.

Törende ayrıca milli davaya emeği geçen 34 kişiye 50. yıl anı madalyonu takdim edildi.

Törene, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Temsilcisi Kurmay Albay Tayyar Aydın, Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanı Albay Salih Kırhan, 1. Piyade Alayı Komutanı Kurmay Albay Ertan İnaltekin, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fırat Alakuş, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

BAYAR: “AKLA GELEN İLK İSİMLERDEN”

TMT Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, Daniş Karabelen’in TMT’nin ilk akla gelen isimlerinden olduğunu belirterek, “O yalnız Kıbrıs Türkü’ne değil, Türklük için verdiği sayısız hizmetlerden dolayı daima yad edilecek” dedi.

Bayar, Karabelen’in aldığı askeri görevlere örnekler vererek, haklı direniş sayesinde Kıbrıs Türk halkının bağımsız KKTC’ye kavuşturulduğunu, Türk ulusunun desteğiyle devleti sonsuza dek yaşatmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Kıbrıs’taki mücadele tarihi hakkında da bilgi veren Bayar, Rumlar ile Yunanlıların Enosis isteğiyle yaptıklarına Kıbrıslı Türklerin ve Türkiye’nin seyirci kalamadığını belirtti.

Olası bir çözümde Türkiye’nin garantörlüğünün en kalın kırmızıçizgi olduğunu vurgulayan Bayar, bugünkü özgür ve egemen devletin kıymetini bilerek bunun kimlere borçlu olunduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Bayar, Karabelen’in ve dava arkadaşlarının verdikleri hizmetlerden dolayı unutulmayacağını 
yineleyerek, tümünü minnetle andı.

ATAMERT: “VİTAMİN ALMIŞ GİBİ OLUYORUM”

Merhum Daniş Karabelen’in kızı Özcan Atamert ise, babasının unutulmamasının ve kendisinin böyle bir törene davet edilmesinin çok güzel olduğunu belirterek, “Mücahitlerle biraraya gelince vitamin almış gibi enerjik olduğunu” söyledi.

Babasıyla ilgili bir dizi anısını anlatarak albümünden fotoğraflar gösteren Atamert, babasının ve dava arkadaşlarının sonsuza dek yaşayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından milli davaya emeği geçen 34 kişiye 50. yıl anı madalyonu takdim edildi.

1434616127.jpg