Türkiye’de kendi sektörünün lider markası olan KARACA’nın yönetim kadrosundan bir heyet geçtiğimiz günlerde KKTC’ye ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Karaca Group direktörü Rahmi Karaca ve Genel Müdür Yardımcısı Erhan İnangül, Özok Group Direktörü Hasan Özok ile bir araya geldi.

KKTC HALKI KARACA’NIN KALİTESİ İLE TANIŞTI

Özok Mobilya mağazalarında satışa sunulan Karaca ürünleri çok kısa sürede halkımız tarafından büyük beğeni ile karşılandı. ‘Bizimle Yüzünüz Hep Gülecek’ diyerek Özok Group olarak müşteri odaklı hizmet verdiklerini belirten Hasan Özok, söz verdiğimiz gibi “Sizin yüzünüz güldükçe bizim başarma ve yeni yatırımlar yapma azmimiz artıyor. Karaca ile olan iş birliğimiz artarak devam edecek. Şimdi sırada Dereboyunda bir konsept mağaza açma hedefimiz var ”dedi.

SÜLEMANİYE’DE BAŞLAYAN BAŞARI ÖYKÜSÜ KIBRIS’TA DEVAM EDİYOR…

Günümüzün dev markası KARACA, 1973 yılında İstanbul Eminönü'nde küçük bir cam dekor atölyesi olarak ticaret hayatına başladı. O dönemde tüketiciler, cam mamulü ürünleri dekorlu olarak almayı tercih etse de, üretim yapan cam fabrikaları genel olarak, dekorsuz ürünler üretip piyasaya sunuyorlardı. Sektördeki bu eksikliği farkeden Karaca Kardeşler, cam ürünlere dekor yapıp toptan satışıyla piyasada yer almaya başladılar.

90'lı yıllara gelindiğinde Karaca, dünyanın en kaliteli porselenlerinin hammaddesinin kaynağı olan Fransa'nın Limoges bölgesinden elde edilen kaolin ile yurtdışında porselen üretimine başladı.1994 yılında Karaca İstanbul'da, kendi markasıyla çelik tencere ve çatal bıçak takımları da üretmeye başladı. Çelik ürünleri de porselenler kadar şık ve kaliteli üreterek bu sektörde de aranan bir marka haline geldi. Aynı dönemde, dünyanın önde gelen markalaşmış üreticilerine Karaca markasıyla üretim yaptırmaya başladı.

Karaca 2007 yılında Fine Bone serisi ile, porselen yemek takımlarında mükemmel şeffaflığı yakalayarak, yemek takımında tüketicinin şeffaf porselene geçişine öncülük etti. 2008 yılında ise Karaca, Türkiye'de tencere denince akla gelen ilk marka olan Emsan markasını da bünyesine kattı. Kriz döneminde pazarlama, reklam ve yatırımlara daha çok önem vererek, son krizde %45 büyüme gerçekleştiren Karaca, sektör liderliğini eline geçirdi.

KARACA KIBRIS’TA DA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR…

Karaca 2009 yılında, artan üretim kapasitesiyle ihracata da ağırlık vererek, bir yıl gibi kısa bir sürede İngiltere, Almanya, İsveç, Azerbaycan, Yunanistan, Bulgaristan, Kıbrıs ve Irak'ta franchise mağazalarını açtı.

Porselenden sonra Ocak 2012 tarihinde Karaca Home markasıyla ev tekstili sektörüne adım atan Karaca, Züccaciye sektörünün dev markası olmasından ziyade, ev tekstili sektöründeki yeni markasıyla 2013 yılının ilk 6 ayında Türkiye'nin en iyi ev tekstili markası olup, 5 yıl içerisinde de dünyanın en iyi 5 ev tekstili markası arasında yer almayı hedefliyor. Birbirinden şık nevresim takımları, yatak örtüleri, komplettler, battaniyeler, havlu ve bornozlar Karaca Home markasıyla tüketicisiyle buluşuyor.

LEFKOŞA DEREBOYU’NDA KONSEPT MAĞAZA!

Özok Group ile artarak devam eden iş birliği sonucu KARACA artık Lefkoşa Dereboyu’nda da konsept mağazası ile hizmet verecek.Karaca Group Direktörü Rahmi Karaca ve Genel Müdür Yardımcısı Erhan İnangül, Özok Group Direktörü Hasan Özok ileyapmış oldukları anlaşma neticesinde KARACA’nın Kıbrıs’taki pazar payında ciddi artış hedeflemekte olduğu vurgulandı.

Erhan İnangül; “ Yurt içi ve yurt dışında lider bir marka olduk”

Karaca Genel Müdür Yardımcısı Erhan İnangül, “Karaca Home, 40 yıllık bir Karaca deneyiminin altında kurulmuş, geniş bayi ağı ile 2,5 yılda 1200 noktada yer alarak sektörde bende varım diyen bir marka olmuştur. Yurt içi ve yurt dışı pazarında da hızlı değişen rekabet ortamı içerisinde fark edilir lider bir marka konumuna getirmiştir. Doğru analizler ve stratejilerle birlikte tüketiciye hitap eden sunumlarıyla her geçen gün daha da büyümeye devam edecektir. Hızla değişen ev tekstil sektörünün içinde çizgisini daima koruyan, tüketici algısını kurumsal çizgisinde oturtan Karaca Home, her sezon farklı konseptlerde genişleyen ürün gamı ile önümüzdeki yıllarda da öncü ev tekstili markası olacaktır. 3 yıl sonra görmek istediğimiz Karaca Home markası için şuan doğru yolda olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.