Devrim Demir

Kamuoyunda “Kürtaj davası” adıyla bilinen, Ada Hospital’da bazı hamileliklerin yasa dışı sonlandırılmasıyla ilgili 6 sanıklı davaya Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün de devam edilirken, iddia makamının ilk tanığı Namık Kemal Baz, sanık Rasiha Serdaroğlu’nun avukatı Tahir Seroydaş’ın sorularını yanıtladı.

Tutuklu yargılanan Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin huzuruna çıkarıldı.

Yargıç Murat Soytaç ve Seren Bensen’in üye olarak yer aldığı heyete yalnızca bu dava için Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol başkanlık ediyor.

Seroydaş: Eksik soruşturma yaptınız

Sanık Rasıha Serdaroğlu’nun avukatı Tahir Seroydaş, müvekkili hakkında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü. Soruşturmayı yapan Polis Çavuşu Namık Kemal Baz’ın Rasıha Serdaroğlu’nu hedef gösterici, eksik ve yanlış soruşturma yaptığını ifade ederek nedenlerini şöyle açıkladı:

Sanık Fahri Karagözlü gönüllü ifadesinde ameliyatlara Rasıha Serdaroğlu, Oktay Ayzer ve ismini hatırlamadığı bir anestezi uzmanının girdiğini söyledi. Ayrıca Aziz Doğgün de ifadesinde son kürtaja Oktay’ın girdiğini ancak soyadını hatırlamadığını söyledi. Elinizde operasyonlara girdiğine dair iki ifade olmasına rağmen siz Oktay Ayzer’i tutuklamadınız. Sadece Rasıha Serdaroğlu’nu hedef seçtiniz ve onu tutukladınız. Ayrıca tanık H.K, Oktay Ayzer’in son bir yıldır anestezi uzmanı olarak hastanede görev yaptığına ve Rasıha Serdaroğlu’nun ise Ayzer izinde olduğu zaman ameliyatlara çağrıldığına dair ifade verdi. Buna rağmen Ayzer hakkında soruşturma yapmadınız.”

Baz: Karagözlü’nin Serdaroğlu aleyhinde ifadesi var

İddialara üzerine soruşturma memuru Baz, gerek hastane çalışanlarından gerek sanık Karagözlü’den aldığı ifade doğrultusunda Oktay Ayzer’in sonlandırma operasyonlarına girdiğine dair bir bulgu elde etmediğini, etmiş olsaydı Ayzer’i de tutuklamış olacağını söyledi.

Baz, “Ne Ayzer’i ne de Rasıha Serdaroğlu’nun tanımıyorum. Neden taraflı davranayım. Oktay Ayzer’in sonlandırma operasyonlarına girdiğine dair elimizde bir bilgi yok. Rasıha Serdaroğlu hakkında hastane çalışanlarının sözlü beyanları ve sanık Karagözlü’nün ifade var. Ayrıca, sanık Verda Tunçbilek ‘te Ayzer’in tüp bebek operasyonlarına girdiğini, Fahri Karagözlü’nün operasyonlarına girmediğini ifadesinde söyledi” şeklinde karşılık verdi.