Tutukluluk sürelerini Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde geçirmeye devam eden Kadın Doğum Uzmanı Fahri Karagözlü ile Anestezi Uzmanı Rasiha Serdaroğlu’na yarın anjiyo operasyonu yapılacağı ve kalp sağlıkları ile ilgili durumun belirleneceği açıklandı

Yasadışı kürtaj meselesiyle ilgili tutuklanan zanlılar tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldılar ve haklarında 8 gün tutukluluk kararı alındı. Detay Gazetesi mahkemeyi takip etti. Meseleyle ilgili tutuklu bulunan sekiz zanlıdan altısının mahkemeye getirildiği fakat sağlık sorunları bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk sürelerini Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde geçiren Kadın Doğum Uzmanı Fahri Karagözlü ile Anestezi Uzmanı Rasiha Serdaroğlu’nun mahkemeye getirilmediği öğrenildi.

ZANLI DOKTORLARA ANJİYO YAPILACAK

Henüz soruşturması devam eden olayla ilgili zanlıların tutukluluk süreleri 8 gün daha uzatılırken, Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersan Berksel ve Kardiyoloji uzmanı Dr. Güzin Zekican’da tutukluluk sürelerini hastanede geçiren zanlıların durumu ile ilgili mahkemede tanık olarak dinlendi. Tutukluluk sürelerini Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde geçirmeye devam eden Kadın Doğum Uzmanı Fahri Karagözlü ile Anestezi Uzmanı Rasiha Serdaroğlu’na yarın anjiyo operasyonu yapılacağı ve kalp sağlıkları ile ilgili durumun belirleneceği açıklandı.

FETÜS KALINTILARI TÜRKİYE’YE GÖNDERİLİYOR

Yapılan otopside bulunan 7 aylık bebek cesedi ve fetüs kalıntılarında fiziksel ve zihinsel engel bulgusuna rastlanmazken, ileri otopsi ve DNA testi amacıyla tüm fetüs kalıntılarının bu akşam Türkiye Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği de açıklandı.