Nadire BAHADİ - Havadis

Mehmetçik’te önceki gece meydana gelen olay bölgede infial yarattı. 19 yaşındaki fiziksel engelli gence cinsel saldırıda bulunan 57 yaşındaki M. Ş. tutuklandı. 

Zanlı Şişmanoğluları “Cinsel saldırı” suçlaması ile dün İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme soruşturma maksatları bakımından zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.
Cezai ehliyeti araştırılıyor

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Cemal Soybir mahkeme sunduğu ifadesinde zanlının 31 Temmuz saat 01:00 sıralarında Mehmetçik’te umumi bir yer olan yol kenarında duran 19 yaşındaki engelli gence cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı. Zanlının aynı gün tutuklandığını kaydeden Soybir, olay ile ilgili yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını ifade ederek zanlının cezai ehliyetinin kontrolü için Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastahanesi’ne götürülmesi gerektiğini kaydetti. 

Zanlının poliste verdiği ifadesinde suçunu kabul ettiğini söyleyen Soybir, yürütülen soruşturma çerçevesinde alınması gereken ifadelerin olduğunu belirterek zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı “iftira” dedi

Mahkemede polisten sonra söz hakkı tanınan zanlı poliste verdiği ifadesinin aksine “ben öyle bir şey yapmadım” dedi. Suçunu kabul etmeyen zanlı kendisine iftira atıldığını savundu.

2 gün tutuklu kalacak

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Mine Güçlüer yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.