Başbakan Ömer Kalyoncu, Çağdaş Halk Dansları Derneği ve beraberindeki Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu üyelerini kabul etti.

Kabulde, Çağdaş Halk Dansları Derneği Başkanı Tanju Hastunç, Başbakan Kalyoncu’ya Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun yürüttüğü ve Eşi Özay Kalyoncu himayelerindeki “Karanlığın Gölgesinden Aydınlık Yarınlara” Projesine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Hastunç, küçük bir ülkeden önemli işler çıkarılabileceğini, desteğe ihtiyaç bulunduğunu hatırlatarak, “Karanlığın Gölgesi” isimli dans tiyatrosunun öğrencilere ve ailelerine de oynanması ve projenin ileriye taşınması gerektiğini ifade ederek, Başbakandan konuyu Milli Eğitim Bakanı’na iletmesini istedi.

Hastunç, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’na  desteği için teşekkür ederken, Özay Kalyoncu’yu da ayrıca ziyaret etmek istediklerini ifade etti.

KALYONCU

Başbakan Ömer Kalyoncu da konuşmasında, sanatın uyuşturucuyla mücadele konusunda farkındalık yaratmasına yardımının en güzel örneklerinden birinin “Karanlığın Gölgesi” oyunuyla yaşandığını belirtti.

Özellikle sentetik uyuşturucunun gençleri ve aileleri etkilemeye başladığına işaret eden Kalyoncu, bağımlılık yapıcı olmasından dolayı her tür uyuşturucudan uzak durulması gerektiğini  vurguladı.