Zorkun TAŞER

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde, Alayköy-Yılmazköy kavşağında meydana gelen ölümlü trafik kazalarına bir yenisi daha eklendi. Lastiği patladığı için yol üzerinde park edilen odun yüklü kamyoneti, yoldaki aydınlatma lambasının  olmaması nedeniyle fark etmeyerek arkadan çarpan emekli polis subayı Osman Aydın’ın hayatını kaybetmesi herkesi yasa boğdu.

Aslen Bostancılı olan ve Alayköy’de ikamet eden 61 yaşındaki Osman Aydın evli ve 2 çocuk babası idi.  Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Osman Aydın Polis Müdür Muavini görevini yaparken emekli olmuştu.

Olay yerinde yaşamını yitirdi

Polis Basın Subaylığı’ndan alına bilgiye göre, dün saat 17.30 sıralarında, Güzelyurt Lefkoşa anayolu Yılmazköy civarında Osman Aydın yönetimindeki CY 626 plakalı salon araç ile Lefkoşa istikametine doğru seyrettiği sırada, Kemal Manaz’ın sorumluluğunda bulunan ve lastiği patladığı için banket içinde park halinde bulunan HJ 984 plakalı van araca arka kısmından çarptı. 
Kaza sonucunda CY 626 plakalı aracın sürücüsü Osman Aydın olay yerinde yaşamını yitirdi.

Anayol trafiğe kapandı

Görenlerin kanını donduran kazadan sonra Güzelyurt-Lefkoşa anayolu uzunca bir süre trafiğe kapatıldı. Olay yerine sevkedilen çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi, uzun uğraşlar sonucunda, CY 626 plakalı araçta sıkışan Osman Aydın’ın cansız bedenini çıkardı. 

Yolda aydınlatma lambası yok

Emekli Polis subayını ölüme götüren yolda aydınlatma lambasının olmaması bazı soruları da beraberinde getirdi. Anayolda lastiği patlayan ve bankete çekilen kamyonete aracıyla çarpan Osman Aydın’ın, yolda aydınlatma lambası olması durumunda bu felaketle yüzleşmeyeceği iddia edildi. 

Polis müdürleri olay yerinde

Osman Aydın’ın beklenmedik vedası, ailesi başta olmak üzere, silah arkadaşları ve dostlarını hüzne boğdu. Acı haberi duyan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, Lefkoşa Polis Müdürü Barboros Savaşçı, Lefkoşa Polis Müdür yardımcısı Barış Sel ve çok sayıda polis yetkili olay yerine giderek bilgi aldı. 

Yakınları olay yerine akın etti

Bostancı’dan Alayköy’e evine döndüğü öğrenilen Osman Aydın’ın kaza geçirdiğini duyan çok sayıda yakını olay yerine akın etti. Osman Aydın’ın arabada cansız bedenini gören ve sinir krizi geçiren yakınları güçlükle sakinleştirildi. 

Son yolculuğuna bugün uğurlanacak

Çevresinde sevilen ve sayılan bir isim olan emekli polis komutanı Osman Aydın’ın bugün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılacak otopsiden sonra öğle namazına müteakiben İsmail Safa Camisi’nde kılınacak cenaze namazından sonra Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.