Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun, “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” kapsamında birçok paydaşla düzenlediği “Uyuşturucu ile Mücadelede El Ele - Birlikte Başaracağız” etkinlikler sürüyor.

Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği ile işbirliğinde, iyileşmekte olan madde bağımlısı gençlerin de katılımıyla dün “Yaşam Denizin Mavilikleriyle Güzel”  sloganıyla sualtına dalış etkinliği yapıldı. Gençler, bu sefer pankartlarını denizin altında açtı.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Süha Yumak’ın dalış eğitiminden geçen iyileşmekte olan madde bağımlısı gençlerden ve gönüllerden oluşan 9 kişilik grup dalışlarını gerçekleştirdi.

Su altında batık halde bulunan jet skide hatıra fotoğrafı çektiren gençler “Uyuşturucu ile Mücadelede El Ele- Birlikte Başaracağız” ve “Yaşam Denizin Mavilikleriyle Güzel” yazılı pankartlar açtı.

KARAOKÇU: “MADDE BAĞIMLISI GENÇLERİN YERİ CEZAEVİ DEĞİL”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Başkanı Hasan Karaokçu, madde bağımlısı gençlerin yerinin cezaevi olmadığını vurguladıklarını kaydederek, “Onlara sahip çıkılırsa başarabilecekleri çok şeyler var” dedi.

Karaokçu, etkinliklerle iyileşmekte olan gençleri yaşamın güzellikleriyle buluşturduklarını, onlara ciddi bir motivasyon sağladıklarını söyledi.

1466784346.jpg

UYUŞTURUCUYA DEĞİL ÖZGÜRLÜĞE UÇTULAR

Uyuşturucu ile Mücadele Haftası etkinlikleri çerçevesinde bugün Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği,  ve Kıbrıs Hava Sporları Federasyonu işbirliğinde, yine iyileşmekte olan madde bağımlısı gençlerin ve etkinliklere destek veren gönüllülerin katılımıyla “Uyuşturucuya  Değil Özgürlüğe Uçuyoruz”  sloganıyla yamaç paraşütü etkinliği yapıldı.

Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği’nden Umut Akçıl ve Kıbrıs Hava Sporlar Federasyonu’ndan  Cemal Direkçi önderliğinde gerçekleştirilen yamaç paraşütü etkinliği sonrasında Hasan Karaokçu, Umut Akçın ve Cemal Direkçi’ye teşekkürlerini sundu.

Öte yandan Karaokçu,  Scuba Cyprus Direktörü Ahmet Gürol Ersun’a, eğitmen Süha Yumak’a ve ekibe etkinliğe ev sahipliği yapmalarından ve verilen mücadeleye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

“Uyuşturucuya  Değil Özgürlüğe Uçuyoruz” etkinliğinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.

1466784368.jpg

“UYUŞTURUCUYA KARŞI PEDAL ÇEVİRİYORUZ”

Bu arada etkinlikler yarın da devam edecek.

Girne Belediyesi ve Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği işbirliğinde “Uyuşturucuya Karşı Pedal  Çeviriyoruz” sloganıyla bisiklet turu düzenlenecek.  Girne Belediyesi Önü- Kordonboyu-Girne Marina arasında olacak tur yarın 19.00-19.30 saatleri arasında olacak.

“İÇİNDEKİ HAZİNEYİ KEŞFET”

Girne Belediyesi ve Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği işbirliğinde Girne Kalesi bölgesinde “İçindeki Hazineyi Keşfet”  sloganıyla Ödüllü Hazine Avı etkinliği yapılacak.

Etkinlik, yarın 19.30- 21.00 saatleri arasında Girne Belediyesi önünde yapılacak.

1466784343.jpg

“YAŞAM SPORLA GÜZEL”

Girne Belediyesi ve Basketbol Federasyonu işbirliğinde, Kordonboyu’nda Sokak Basketbol Turnuvası, Girne Belediyesi ve KKTC Judo Hapkido ve Kickboks Federasyonu işbirliğinde yıldız ve genç grupların gösterisi olacak. “Yaşam Sporla Güzel” sloganıyla hayat bulacak etkinlikler 26 Haziran Pazar günü Girne Kordonboyu saat 19.00’da olacak.

Girne Belediyesi işbirliğinde “Müzikle Stres At” sloganıyla sanatçı Sultan Durusular sahne alacak. 26 Haziran Pazar günü 18.00-22.00 saatleri arasında olacak etkinliklerde turnuvada başarı sağlayanlara ödül de verilecek.

1466784370.jpg

1466784369.jpg