Lefkoşa’da 4 Haziran 2014 tarihinde meydana gelen uyuşturucu ithal, tasarruf, verme ve alma suçları ile ilgili olarak yargılanan sanıklar Mehmet Karapaşa ve Ahmet Dağhanlı aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşad, Vedia B. Barkın’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin sanıklar aleyhine vermiş olduğu kararı Yargıç Barkın açıkladı. Kararda sanıklar lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini söyleyen Barkın, bu yönde sanıklara suçlarına göre ceza takdir ettiklerini kaydetti. 

Güney’den ithal etti

Yargıç Barkın, sanık Mehmet Karapaşa’nın dava konusu 8 gram ağırlığındaki uyuşturucu madde sentetik cannabinoidi Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a ithal ettiğini ve daha sonra sanık Ahmet Dağhanlı’ya bir miktarını vermesinin sonucunda Dağhanlı’nın da uyuşturucu madde alma suçunu işlemesine sebep olduğunu belirtti. 

Yargıç tüm olgular ışığında sanıklara takdir edilen cezaların suçlara göre ayrı olduğunu belirterek benzer suçtan sabıkası olan sanık Mehmet Karapaşa’yı “uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve verme” suçlarından 8 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı. 

Yargıç Vedia B. Barkın sanık Ahmet Dağhanlı’nın ise sabıkasının bulunmamasını göz önünde bulundurarak hürriyeti bağlayıcı bir ceza vermek yerine bir şans verip aleyhine getirilen davalardan 150 TL para cezası ödemesi ve 2 yıl boyunca sulh ve sükunu koruyacağına dair 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması kararına vardıklarını açıkladı.