“Çek sahteleme” ve “Başkasının kimliğine bürünme” dahil 216 suçtan yargılanan Ülfet Berktuğ ve Peral Ulunay’ın davasında

Lefkoşa’da şimdiki adı Creditwest olan Altınbaşbank’ta çalıştıkları 2006-2007 yılları arasında “çek sahteleyip”, imza taklit edip, müşterilerin hesapları ile oynayıp zimmetlerine yüklü miktarda para geçiren Ülfet Berktuğ ve Peral Ulunay dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıktı. 

Devrim DEMİR

Sanıklar dün başkanlığını Ömer Güran’ın yaptığı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Tacan Reynar huzuruna çıkarıldı.

Karar çarşamba günü açıklanacak

Ülfet Berktuğ ve Peral Ulunay 2007 yılında çalıştıkları bankadan birçok müşterinin hesaplarıyla oynadıkları ve çek sahteleyerek hesaplarına para geçirmekle aleyhlerine getirilen 216 davayı geçtiğimiz hafta itham edilerek kabul etti.

Aleyhlerine getirilen tüm davaları kabul eden sanıklar, mahkeme emri ile davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Mahkeme başkanı Ömer Güran, iddia makamı ve savunmanın beyanlarının ardından, dava kararının 18 Mart tarihinde açıklanacağını söyleyerek oturumu kapattı. Ömer Güran ayrıca, sanık Ülfet Berktuğ ve Peral Ulunay’ın karar gününe kadar Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmalarına emir verdi.