Küçük Kaymaklı bölgesinde karavanda 7 yıldır yaşamını sürdüren ve önceki gün ölüsü bulunan Ahmet Moğoloğlu’nun ölümünden sonra, karavandan yayılan koku çevrede büyük rahatsızlığa neden oldu.

Devrim DEMİR

Şehrin orta yerinde sahipsiz kalan karavanın kaldırılması için bölge sakinleri devreye girdi, yaşlı adamın karavanına oğlu Taylan Moğoloğlu sahip çıktı.

Taylan Moğoloğlu: Babam çevresinden kopamadı yalnız öldü

Salı sabahı yaşadığı karavanın içinde ölen ve komşuları tarafından 2 gün sonra bulunan Ahmet Moğoloğlu dün Lefkoşa Mezarlığı’nda öğle namazının ardından ailesi tarafından toprağa verildi.

Havadis’e konuşan Moğoloğlu’nun oğlu Taylan Moğoloğlu, babasının aşırı alkol kullandığını ve buna bağlı olarak sık sık rahatsızlandığını dile getirdi. Moğoloğlu babasının geçirmiş olduğu rahatsızlık ve aldığı alkol nedeniyle vücudunda sürekli yaralar çıktığını söyledi.

Babasını kaybeden acılı evlat Taylan Moğoloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Babamla annem resmen boşanmadı ancak yıllardır ayrı yaşıyorlardı. Kendi isteği ile karavanında kalıyordu, çevresinden kopup bir türlü bizimle kalmak istemedi. Çok çaba sarf ettik ancak alıştığı yerden koparamadık. Babamın rahatsızlığı alkole bağlı vücudunda çıkan yaralardı. Sürekli doktora götürdük, ne alkolden ne de sigaradan vazgeçmedi. En son pazartesi akşamı telefonda konuştuk, Lapta’ya götürmemi istedi yalnız kalacak diye götürmedim ve dün ölüm haberini aldık. Doktorlar babamın ölüm nedenini vücudunda çıkan yaraların ciğerlerine vurma sonucu olduğunu açıkladı.”

Karavan kaldırılıyor

73 yaşındaki Ahmet Moğoloğlu’nun yaklaşık 7 yıldır hayatını geçirdiği karavan ise cesedin çıkarılmasının ardından Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından ilaçlandı. Karavana Moğoloğlu’nun oğlu Taylan Moğoloğlu sahip çıktı. Moğoloğlu karavanda babasına ait hatıralar olduğunu dile getirerek, karavanı bir iki gün içinde kaldıracaklarını dile getirdi.