Evrim Kamalı

Lefkoşa Göçmenköy bölgesinde meydana gelen kardeş kavgası sonucu abisi Turgut Özdeğirmenci’yi av tüfeğiyle vurarak öldüren zanlı Turgay Özdeğirmenci dün ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele hakkında veren Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Cemali Azimkâr olayla ilgili bulguları aktardı. Azimkâr, zanlı Turgay Özdeğirmenci’nin “taammüden adam öldürme, adam öldürme, kanunsuz tüfek ve patlayıcı madde tasarruf ve kullanma” suçundan methaldar olduğunu söyledi. Zanlının, abisiyle aralarında kalacağı oda konusunda tartıştıktan sonra tasarrufunda bulundurduğu kendi adına kayıtlı av tüfeği ile 1 el göğüs ve 3 el de sırtına ateş etmek suretiyle taammüden vurup abisinin ölümüne sebep olduğunu söyleyen Müfettiş Muavini Azimkâr, zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini belirtti.

Tahlil sonuçları bekleniyor

Olayda kullanılan av tüfeği ve 4 adet boş fişeğin bulunarak emare yapıldığını, ayrıca zanlı ve müteveffadan alınan kan ve idrar örneklerinin de tahlile gönderildiğini kaydeden Azimkâr, meseleyle ilgili olarak alınması gereken birçok ifade olduğunu, tahlil sonuçlarının neticesinin henüz çıkmadığını beyan etti. Polis, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

8 gün daha tutuklu

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek meselenin Ceza Yasası’nda en ağır suçlardan olduğuna işaret ederek, bu bağlamda soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 8 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Zanlı, evi terk etmiş

Mahkeme dışından alınan bilgilere göre zanlı ile abisinin olayın meydana geldiği günün sabahı aralarında uzun süredir meydana gelen kavgalardan birini yaşadıkları, müteveffanın sürekli kardeşine şiddet uygulayıp, tehditte bulunduğu iddia edildi. 

Ayrıca evde yapılan aramada, zanlının bir dönem evi terk ettiğinde bırakmış olduğu esrarengiz bir mektup bulunduğu, konu mektubun polise teslim edildiği ve mektubun intihar etmeye meyilli bir psikolojide kaleme alındığı ve zanlının içinde bulunduğu psikolojik durumu anlattığı ileri sürüldü.