Eski başkan George W. Bush'un kendisi gibi siyasetçi kardeşi Jeb Bush, 2016'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde aday olduğunu resmen ilan etti.

Florida eski Eyalet Başkanı Jeb Bush, Miami'de bir okulda gerçekleştirdiği konuşmasında gelecek yıl Beyaz Saray'a hazırlandığını, ABD'de iyileştirici yönde adımlar atacağını duyurdu. Eşi Kolombiyalı olan Bush, konuşmasını İngilizce ve İspanyolca olarak yaptı. Bush, "Hangi dilde konuşursam konuşayım mesajım iyimser olacaktır. Bu dünyada bize güvenen ve bizim güvendiğimiz dostlarımız var. Ben özellikle İsrail ile hayati önem taşıyan arkadaşlığımızı yeniden inşa edeceğim" şeklinde konuştu. Yeni Amerikan Yüzyılı projesinde aktif olarak yer alan Jeb Bush, ABD'nin dünyada liderliğini ve üstünlüğünü arttırmayı amaçladığını belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Küba ile ilişkileri düzeltme yönünde attığı adımları eleştiren Bush, "Küba'ya devlet ziyareti söylentileri var. Havana'ya başarısız bir Küba'yı desteklemek üzere gösterişli bir turist gibi giden bir başkana değil, özgür Küba halkını savunan, oraya dayanışma için giden bir başkana ihtiyacımız var. Ve ben o başkan olmaya hazırım" sözlerini kullandı.

Jeb Bush ile ilgili yapılan eleştirilerde başkan seçilebilmesinin önünde en büyük engel olarak soy ismi gösteriliyor. Kardeşi George W. Bush'un, Irak Savaşı'ndaki rolü Jeb Bush'u gölgeliyor. Öte yandan, Jeb Bush'un, seçim kampanyalarında sadece Jeb ismini kullanması da dikkat çekiyor. Özgür Küba halkını savunduğunu dile getiren Jeb Bush, eyalet başkanlığını yaptığı Florida'da çoğunlukta olan Kübalıların oyuna sahip olacağı düşünülüyor.