Ülkemize tasarruflarındaki uyuşturucu madde ile Ercan’dan giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edilen kardeş zanlılar Jack ve Luis Salter aleyhlerinde yürütülen soruşturmanın tamamlanması üzerine dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz, huzurda bulunan zanlılar Jack ve Luis Salter’in 31 Ağustos tarihinde ülkemize Ercandan giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edildiklerini ve üzerleri ile bavullarında yapılan aramada toplam 6 gram 600 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu maddee bulunduğunu söyledi.

Polis zanlılardan alınan kan ve idrar örneklerinde de uyuşturucu madde kalıntısına rastlandığını belirterek zanlı Jack Salter’in gönüllü ifade verdiğini ve konu maddelerin kendisine ait olduğunu belirttiğini ancak zanlı Luis Salter’in de kanında uyuşturucu olduğunu belirterek yürütülen soruşturmanın tamamlandığı ve mahkemenin uygun göreceği bir teminat bağlamasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesine ayrıca zanlı Jack’ın 10 bin TL zanlı Luis Salter’in ise 2 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile ilgili tutuksuz yargılanmasına emir verdi.