Mağusa’da kendisiyle cinsel ilişkiye girmek istemediği için eşi K.K’yi kemerle döven ve daha sonra kemerle boğazını sıkarak öldürmeye teşebbüs eden sanık Ramazan Kurt, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Öldürmeye teşebbüs” ve “Darp” davalarından yargılanan ve suçlu bulunan sanık Kurt, 6 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

 Eşini kemerle öldürüyordu

Sanık Ramazan Kurt, 22 Eylül 2013 tarihinde eşi ile cinsel ilişkiye girmek istemiş, ancak eşi, yorgun olduğunu söyleyerek ret etmiş ve karı koca tartışmaya başlamışlardı. Ancak sanık Kurt’un ısrarları üzerine ilişkiye girmiş ve akabinde yine tartışmaya devam etmişlerdi. Tartışma esnasında sanık Kurt, eline aldığı kemerle önce eşini dövmüş, daha sonra ise aynı kemeri boğazına dolayıp sıkarak “Seni öldüreceğim” demişti.

 Hakkı: “Kadına şiddet kabul edilemez…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, sanık Ramazan Kurt’u, aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkûm ettiklerini açıkladı. Sanığın işlemiş olduğu “Öldürmeye teşebbüs” suçunun müebbet hapis gerektiren ciddi suçlar arasında yer aldığını belirten Hakkı, kadına şiddet uygulayan kişilere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini dikkate aldıklarını ifade etti. Hakkı, sanığın kendisinden daha zayıf ve korunmasız bir durumda olan eşine bu şekilde şiddet uygulamasının kabul edilemez bir davranış olduğunu dile getirerek, bu davranışın mahkeme tarafından hiç hoş görüyle karşılanmadığını belirtti. Bu suç her ne kadar da evli olan iki kişi arasında işlense de sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan aileler içerisinde bu tip suçların yaygın olduğuna dikkatleri çeken Hakkı, toplumu genel olarak huzursuz ettiğini ve büyük tepkilere yol açtığını belirtti.

 Kemer şans eseri koptu

Hiçbir erkeğin özellikle kendisinden fiziksel olarak zayıf ve ekonomik açıdan yetersiz olan kadına karşı şiddet uygulanması ve kadın üzerinde bir hakkı olduğunu düşünerek darp etmesinin kabul edilemez bir davranış olduğunu vurgulayan Hakkı, müştekinin boğazının sıkılması esnasında kemerin şans eseri kopmasının daha vahim sonuçlar doğurmasını engellediğini söyledi. Eşinin boğazını kemerle sıkan ve öldürmeye çalışan sanığına hapis cezası dışında bir ceza verilemeyeceğini beliren Hakkı, sanığı 6 ay hapis cezasına mahkûm etti.