Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, 365 gün turizm yapmanın mümkün olduğu Kuzey Kıbrıs’ta; “turizmin hükümet değil devlet politikası olması, Turizm Örgütü’nün kurulması, Turizm Gelişim Planı’nın hayata geçirilmesi, turizmin öncelikli sektör olması ve Turizm Fonu’nun, turizm amaçları için kullanılması” hedeflerinin yakın zamanda yakalanmasını istedi.

Karlıtaş, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Dünya Turizm Örgütü’nün 1980 yılında İspanya'nın Torremolinos şehrinde düzenlediği toplantıda alınan bir karar ile 27 Eylül tarihinin o yılından beridir “Dünya Turizm Günü” olarak kutlandığını kaydetti.

Dünya Turizm Günü’nün ana amacının; “tüm dünyada turizm bilincinin oluşturulması, turizmin çevresel, ekonomik, politik ve sosyo-kültürel önemini vurgulamak” olduğunu ifade eden Karlıtaş, dünyanın en dinamik sektörünün turizm olduğunu ve gün geçtikçe bu sektörün geliştiğine, çeşitlendiğine işaret etti.

Karlıtaş, bir turizm ülkesi olan Kuzey Kıbrıs’ta ise Dünya Turizm Günü’nün kutlama bilincinin henüz gelişmediğini savunarak, Turizm Günü’nde 2015 yılı için “Bir Milyar Turist, Bir Milyar Fırsat” temasının seçildiğini kaydetti.

Lefke Turizm Derneği olarak, turizmin ülkede tüm bölgelere yayılarak geliştirilmesinin önemine vurgu yapmak istediklerini ifade eden Karlıtaş, şöyle devam etti:

“Karpaz’dan Yeşilırmak köyüne kadar her yer turizm açısından büyük öneme sahiptir. Özellikle turizmden en az payını alan batı bölgesi, özel tedbirlerle desteklenmelidir. ‘Adalı, Akdenizli ve Kıbrıslı’ bir ülke görüntüsü ve mutlu bir turist profili yaratmak için tüm sektörel paydaşlara ve halkımıza büyük görev düşüyor.

“TURİZMDE BAŞARI İÇİN İŞBİRLİĞİ ŞART”

Turizmde başarı için işbirliği şart. Hassas bir sektör olan turizm, sürdürülebilir, topluma dayalı ve sorumlu turizm prensipleri ışığında, doğru planlandığı takdirde, bir ülkeye çok şeyler kazandırır. Aksi, halde yeri doldurulamayacak tahribat yaratabilir.

Dünya Turizm Günü vesilesiyle, yıllardır söylenip hayata geçmeyen, turizmin hükümet değil devlet politikası olması, Turizm Örgütü’nün kurulması, Turizm Gelişim Planı’nın (master plan) hayata geçirilmesi, turizmin öncelikli sektör olması ve Turizm Fonu’nun turizm amaçları için kullanılması hedeflerinin yakın zamanda yakalanmasını temenni ederiz.

Ülkemizin umudu ve geleceği planlı ve sürdürülebilir turizmdedir. Tüm turizm gönüllülerinin, 27 Eylül Dünya Turizm Günü kutlu olsun.”