Karpaşa’daki kilisede konservasyon çalışmalarının tamamlandığı açıklandı.

Kültürel Miras Teknik Komitesi, Avrupa Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yapılan ortak açıklamada, Karpaşa köyündeki Kutsal Haç Kilisesi (Holy Cross Church)  üzerindeki koruma çalışmalarının tamamlanması vesilesiyle, 6 Nisan Perşembe günü saat 16.00’da tören düzenleneceği kaydedildi.

Kutsal Haç Kilisesinde yağmur suyu olukları yenilendi, duvar sıvaları çıkarıldı, taş duvar ve freskoların bakımı yapıldı.

Yapılan çalışmaların  48 bin 500 EUR mal olduğu, maliyetin Avrupa Birliği tarafından karşılandığı, Roma Kotolik Kilisesi’nin bir bölümü Kutsal Deniz’in da katkı koyduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, tören için, basın mensuplarına yönelik, Lefkoşa’dan otobüs kaldırılacağı, otobüs için önceden  [email protected] adresinden yer ayırtılması gerektiği duyuruldu.

Karpaşa Kilisesinin, Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından koruma çalışmaları yapılacak olan yerler arasına alınan üç Maronit kilisesinden biri olduğu, AB tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından da uygulanan koruma çalışmaları kapsamındaki diğer iki kilisenin de Koruçam’daki Aziz George Kilisesi ve yakında tamamlanması beklenen Aziz Marina Kilisesi olduğu belirtildi.