Karpaz Ekoturizm Birliği Başkanlığına yeniden Yusuf Duman getirildi.

Birlik’ten verilen bilgiye göre, dün Dipkarpaz’da Revaklı Ev’de yapılan genel kurul toplantısında Duman’ın yeni dönemde de Başkanlık görevini sürdürmesi onaylandı.

Birlik Başkanı Yusuf Duman tarafından yapılan yazılı açıklamada, yeni dönemde Tatlısu’dan Dipkarpaz’a kadar belediyeler, köy kadın kursları ve turizmle ilgili diğer sivil toplum kuruluşlarının işbirliğini teşvik edeceklerini kaydetti.

“YERLİ TURİSTİK ÜRÜNLER GELİŞTİRİLMELİ”

Karpaz bölgesi dokusuna uygun turizm faaliyetlerinin ve yerel turistik ürünlerin geliştirilmesi yönünde işbirliğinin arttırılması için ziyaretler yapacaklarını kaydeden Duman, “Öncelikle ithal hediyelik eşyaları ikame edecek yerli turistik ürünlerin geliştirilmesi ve konsepte uygun ambalaj yapılması gerekmektedir. İthal hediyelik eşyalar nedeniyle ülkemizde kalması gereken turizm gelirlerinin önemli bir kısmı yurtdışına gitmektedir ve bu konuda devletimizin ilgili kurumlarının gerekli tedbirleri alacağını ve birliğimizle işbirliği yapacağını ümit ederiz” dedi.

Yusuf  Duman, Karpaz bölgesinde  turizm bilincinin geliştirilmesi ve bölgedeki turizm potansiyelinden daha çok yararlanabilmek amacıyla Karpaz Eylem Planı için de çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Genel Kurulda belirlenen Yönetim Kurulu’nun, müteakiben gerçekleştirdiği toplantısında Başkan Yardımcılığına Havva Altıngüneş, Mali Sorumluluk görevine Coşkun Güngör getirildi. Yönetim Kurulunda Ramazan Aşut, Murat Çebi ve Mahmut Çebi de görev yapacak.