Nadire Bahadi

Mağusa Karpaz anayolu ölüm tuzakları ile dolu. Yol yapım çalışmaları nedeniyle özellikle Çayırova kavşağı yakınlarındaki çukurlar adeta kazalara davetiye çıkarıyor 

Trafik kazaları nedeni ile her gün canımız yanarken, en az sürücü hataları kadar yollarda ölümü çağırıyor. Mağusa Karpaz anayolu adeta tuzaklarla dolu. Bir yandan güzergah boyunca yol yapım çalışmaları devam ederken, öbür yandan var olan yollarda sürücüler için tehlike saçıyor. Çalışmalar nedeni ile İskele Boğaz bölgesinde kazılan yollar trafik akışını oldukça zorlaştırıyor ancak bölgede Karpaz’a ulaşımı sağlayan tek şeritli yol güzergahındaki Çayırova kavşağı yakınlarında yolda oluşan derin çukurlar hem cana hem de mala zarar verir nitelikte. 

Kelle koltukta ulaşım sağlanıyor

Yol yapım çalışmaları nedeni ile Çayırova kavşağı yakınlarında anayol üzerinde araçların park edebileceği hiçbir olanak bulunmazken, yeni yol yapılacağı için halihazırda var olan tek şeritli yol ise neredeyse kullanılmaz hale geldi. Yolda oluşan kaymalar ve derin çukurlar güzergahı kullanan sürücü ve yolcuların canlarını tehlikeye atıyor. Hafta içi işe ve okula gidip gelen bölge halkı yol boyunca eziyet çekerken, hafta sonu ise aynı güzergahı kullanarak Karpaz’a gitmek isteyen çok sayıda turiste rezil oluyoruz.