Gündem Kıbrıs Özel

Ülkemizdeki ardı arkası kesilmeyen trajikomik trafik vakalarına dün Gönyeli'de bir yenisi daha eklendi. Yaşanan vahim olay bir kez daha ucuz atlatılırken can taşıyanların sorumsuzluğu bir yana trafikte Allah'a emanet bir şekilde seyahat ettiğimizin göstergesi bir kez daha gözler önüne serildi.

Dün öğlen saatlerinde Güzelyurt - Lefkoşa arasında servis yapan ve dersane öğrencilerini taşıyan otobüsün sol arka tekerleği yolda seyir halindeyken çıktı.

OTOBÜS ŞÖFÖRÜ DÜNYADAN BİR HABER

Kullandığı toplu taşıma aracının sol arka tekerinin yerinden çıktığını fark etmeyerek, dünyadan bir haber şekilde ilerleyen otobüs şöförü diğer sürücülerin uyarısıyla olayı fark etti. Gönyeli ışıklarına geldiği sırada otobüsün lastiğinin çıktığından habersiz şekilde trafikte ilerlemeye devam etmeye çalışan ve başkaları tarafından uyarılan otobüs şöförü hem taşıdığı canları hem de trafikteki diğer sürücülerin hayatını tehlikeye attı.

ÖĞRENCİLER ŞİKAYETÇİ

Yaşanan bu ciddi olayın ardından araçta yolcu olarak bulunan öğrenciler bu tip olayların ilk kez yaşanmadığını dile getirdi. Daha önceleri de bir çok sefer bu tip olaylarla karşılaştıklarını belirten öğrenciler, bu sorumsuzluktan son derece şikayetçi. 

Yaşadığı olayın ardından "Bizleri karpuz taşır gibi taşıyorlar" diyen öğrenciler, hayatlarının tehlikeye atılmadan güvenli bir şekilde seyahat etmelerinin sağlanmasını istiyor. Biz kez daha bu tip olaylar yaşamak istemediklerini dile getiren öğrenciler, yetkilileri daha sık kontrol yapmaları ve kimsenin canına zarar gelmemesi adına göreve çağırıyor.

1-239.jpg