Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu tarafından kabul edilen heyete,ülkede gerçekleşen ormancılık faaliyetleri, ağaçlandırma, yangın, av ve iletişim konularında  bilgiler aktarıldı.

İki ülkenin iklim ve coğrafya şartları da değerlendirilerek Ormancılık alanında yaptığı faaliyetlerin karşılaştırıldığı ziyarette, konuk heyet ülkelerinde uyguladıkları teknikler ve çalışma uygulamaları hakkında da bilgiler verdi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, ülkede son yıllarda Ormancılık alanında önemli faaliyetlere imza atıldığını söyledi.

Teknik ekipman ve kurumsal anlamda Anavatanın da desteği ile büyük mesefaler katettiklerini vurgulayan Karzaoğlu önümüzdeki süreçte ülke ormanlarının gelişimi ve büyümesi adına yeni projelere imza atmayı düşündüklerini söyledi.

Konuk heyet, Letonya  Orman Müdürlüğü Zemgale  Bölgesinin Orman Teşkilatının Genel Müdür yardımcısı  Martin Lidums ve 10 kişiden oluşuyor.

Turistik amaçla KKTC'yi ziyaret eden ekibin Orman Dairesi işbirliği ile Alevkayası bölgesinde arazi ve gezi programı yapması bekleniyor.