Nadire Bahadi

Kurban Bayramı öncesinde hazırlığını tamamlayan kasaplar, kurbanlık satışında umduğunu bulamadı. Neredeyse tüm kasap dükkanlarının veya marketlerdeki kasap reyonlarının üzerindeki “kurbanlık bulunur” yazıları, kasapların beklediği ilgiyi görmedi. Kasaplar yine de ümidi kesmedi. Arife günü olan bugün kurbanlık satışlarının artmasını bekleyen kasapların sayısı küçümsenemeyecek kadar çok.

Et satışlarında hareketlilik

Kurban satışlarında umduğunu bulamayan kasapların yüzü dün hareketlenen et satışları ile az da olsa güldü. Bayram sofrası için, neredeyse her aile reisinin uğrak yerlerinden biri de kasap dükkanları oldu. Bayramda yanacak mangallar için en çok tercih edilen de kuzu eti oldu.

Fiyatlar arttı

 Kasaplar işlerin iyi olmamasından şikayet etse de bayrama iki gün kala fiyatlarda yukarıya doğru bir seyir oldu. Vatandaşın en çok tercih ettiği kuzu etinin kilosu 35-40’den satıldı. Vatandaş fiyatların geçen haftaya oranla arttığı görüşünü dile getirirken, kasaplar fiyatların aynı olduğu, butla pirzola arasında fiyat farkı olduğunu söylemekle yetindi.

Kasaplar ne dedi?

Zafer Bazarov: Bu yıl kurbanlık satışlarında geçmiş yıllara oranla düşüş yaşandı. Dün itibari ile et satışlarında biraz hareketlilik yaşandı. Bayram nedeni ile tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak buzluklarımızı doldurduk ancak satışlar umduğumuz gibi olmadı. Bayram için kurban kesme fırsatı olmayan vatandaş, dün itibari ile pirzola ve buta ilgi gösterdi.

Mehmet Kermeoğlu: Vatandaş geçmiş yıllara göre kurbanlıklara rağbet göstermiyor. Kurban kesimini mümkün olduğunca yaşlı kesim devam ettirmeye çalışırken, yeni nesil özellikle ekonomik sebepler dolayısı ile bu inancı yerine getirebilecek durumda değil. Et satışlarında ise dün itibari ile biraz hareketlilik yaşanmaya başladı. Vatandaş genellikle kıyma ve pirzolaya ilgi gösteriyor.

Durdu Özdeğirmenci: Et satışları geçtiğimiz yıla oranla yüzde 50 düşmüş durumda. Satışlar durgun gidiyor. Dün itibari ile biraz hareketlilik başladı. Bayram öncesinde tüm hazırlıklarımızı tamamladık ancak sadece yemeklik ve pirzola satışlarında biraz hareketlilik oldu. Bayram tatilinin uzun olması nedeni ile genç nesil tatile gitmeyi tercih ederken, kurban kesme alışkanlığı olan bazı vatandaşlarımız da ekonomik sıkıntı nedeni ile kurban kesmeyi tercih etmiyor.