Nadire Bahadi

Mağusa’da DAÜ’ye ait üst geçit yakınındaki yurt inşaatında sorunlar bitmiyor. Geçtiğimiz yıl kaçak başlayıp ruhsatsız devam eden ve vizelenmiş projeden farklı sürdürüldüğü gerekçesi ile İnşaat Mühendisleri Odası’nın uyarılarının ardından Mağusa Belediyesi tarafından mühürlenerek yapımı durdurulan inşaatta yeni bir usulsüzlük tespit edildi. Reflex İnşaat Şirketi tarafından yapımı sürdürülen yurt inşaatı 5’inci katın projede mevcut olmayan şekilde ve kaçak olarak yapıldığı gerekçesi ile durduruldu. Mağusa Belediyesi İmar Birimi’nin tespitleri üzerine dün sabah saatlerinde Reflex İnşaat Şirketi tarafından yapılan inşaat mühürlendi.

Projelendirilmezse yıkılacak

Mağusa Belediyesi’nin denetimleri sonucu yurt inşaatında 5’inci katın kaçak olarak inşa edilmeye başlandığı tespit edildi. Mağusa Belediyesi dün sabah saatlerinde tespit sonucu Reflex İnşaat Şirketi’nde görevli şantiye şefine ihbar tebliğ etti. İhbarda “Projede mevcut olmayan, vize bürosundan herhangi bir projeyle desteklenmeyen zemin kat üzerine ilave 5’inci katı inşa etmeye başladığınız tespit edilmiştir” dendi.

“İlave katın inşaatının derhal durdurulması ve belediyeye proje sunulana kadar da devam etmemesi, projelendirilmediği durumda ise derhal yıkılması, kalıp ve demirlerin temizlenmesi gerekmektedir” denilen ihbarda, belediye 5’inci katın yapımının devam edilebilmesi için Reflex İnşaat Şirketi’ne proje sunması için 15 gün süre verdi.

3031705.jpg

İnşaat mühürlendi

Yapımı devam eden yurt inşaatı dün sabah durduruldu. Sabah saatlerinde polis eşliğinde yurt inşaatına giden Mağusa Belediyesi İmar Birimi görevlisi usulsüzlük nedeni ile inşaatı mühürledi. İnşaatın durdurulması gerektiği yönünde belediye görevlisi şantiye şefine ihbarda bulundu. DAÜ’ye de aynı ihbarın tebliğ edildiği öğrenilirken, DAÜ’nün yapılan usulsüzlükten haberdar olmadığı belediye görevlisine iletildi.

Reflex girişimde bulundu

İnşaatın durdurulmasının ardından girişimde bulunan Reflex İnşaat Şirketi’nin Mağusa Belediyesi’ne projenin Mimar ve Mühendisler Odasına verildiğine dair bir belge sunduğu öğrenildi. Ruhsatlandırılan bir proje sunulmadığı sürece inşaatın devam etmesi ise olanaksız. Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası’nın başkanı Seran Aysal yurt inşaatı ile ilgili dosyanın vize bürosuna sunulmuş olduğunu ancak şu an itibari ile henüz tadilatı ile onaylanmış bir vize bulunmadığını açıkladı. Aysal dosyanın vizelendirilmediği takdirde ruhsatlandırılamayacağını söyledi.