Duygu Alan

Okul binasının güvenli olmadığı gerekçesi ile 23 Mart 2016 tarihinde kapatılarak, eğitime Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde devam eden Bayraktar Ortaokulu’nun yeni binasının inşaatı devam ediyor.

İdari, derslik ve laboratuar olmak üzere üç bloktan oluşacak olan Bayraktar Ortaokulu’nun inşaatında şu ana kadar, blokların karkası tamamlandı, okul binası halen yarım inşaat.

Bayraktar Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, yeni binalarına kavuşmak için gün sayıyor.

Gökçebel: Atılan imzaya sadık kalınmadı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Bayraktar Ortaokulu’nun yeni binasına Şubat ayından önce taşınılamayacağı görüşünü ortaya koyarken okul inşaatının zamana yayılmaması, atılan imaların yerine getirilmesi için somut adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Gökçebel, “Atılan imzaya sadık kalınmadığı gerçek. Ders yılı yeni binalarda başlayacaktı onu geçtik, ihale sözleşmesine göre okul inşaatının Ekim’de bitmesi gerekiyordu. Bakanlık attığı imzaların yerine getirilmesi ile ilgili somut adımlar atmalıdır. Bunu sallamak, zamana, sürece yaymak, unutturmak gibi bir düşünce varsa bizi, çocukları, velileri bekleyen kötü bir süreç var demek” diye konuştu.

“Anafartalar Lisesi ve Oğuz Veli Ortaokulu’nda sorunlar büyüyor”

Tahir Gökçebel, öte yandan Mağusa ve Lefkoşa’da birer liseye, Girne’de de bir ortaokula ve bölgelere yayılabilecek veya farklı bölümleri çoğaltabilecek meslek liselerine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Gökçebel, Karakum’da 8 yıl önce karkası tamamlanan ortaokul inşaatının da ivedilikle tamamlanması gerektiğini belirterek, “Sorunlar, Girne Anafartalar Lisesi ve Oğuz Veli Ortaokulu’nu eğitim yapılamaz duruma getirmek üzeredir. Karakum’da karkası 8 yıl önce tamamlanan okulun bir an önce bitirilmesi şarttır” dedi.