Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı temsilen KKTC’ye gelen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş‘i kabul etti.

Meclis Şeref Salonu’nda saat 17.30’da gerçekleşen kabulde Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanı’nın ve Türk halkının selam, sevgi ve saygılarını Siber’e ileterek, “Bu gururlu günde sizlerle birlikte olmak gerçekten bizim için çok anlamlı” dedi.

KKTC’nin geldiği noktadaki başarılarının kendilerini de gururlandırdığını belirten Kasırga, devam eden görüşmeler ve çözüm sürecinin başarılı şekilde sonuçlanmasını ve adada kalıcı, sürekli adil bir barışın tesis edilmesini temenni etti.

Kasırga, Türk halkının, devletinin ve hükümetinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her hal ve şartta her koşulda Kıbrıs Türkü’nün daima yanında olacağını söyledi.

“Biz yavruvatan demişiz bu değişmez, inşallah kaderimiz birdir” diyen Kasırga, KKTC’yi çok daha iyi şartlarda gelişmiş, görmeyi arzu ettiklerini belirtti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, 33. Yıl dönümü kutlamalarında birarada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, birçok başarıya imza atmasına rağmen KKTC’nin genç bir devlet olduğunu amaçlarının daha iyi ve güzel başarılara imza atmak olduğunu söyledi.

Bütün çabalarının aidiyet bağlarını daha da güçlendirmek ve geleceğe umutla bakmak olduğunu belirten Siber, çözüm müzakerelerinin devam ettiğini ve adil bir çözüme ulaşılmasını ümit ettiklerini yineledi.

Siber, çözüm olsa da olmasa da iç meseleleri çözmenin kendilerine düşeceğine işaret ederek,  ne çözümle tüm sorunların halledileceği rehavetine ne de çözüm gelecek herşey çözülecek rahatlığına kapılmadan çalışmak gerek” dedi.

Türkiye’nin maddi ve manevi desteğinin her zaman güç verdiğini ifade eden Siber, müzakerelerin de Türkiye’yle birlikte Türk tarafı olarak yürütülmesinin ve olası çözümde garantör olacağını bilmenin güven sağladığını belirtti.