Duygu ALAN

Yağışlı hava ve rüzgar ülke genelinde etkisini sürdürürken Erenköy’de önceki gün etkili olan kasırga hayatı felç etti.
Erenköy’de önceki akşam saatlerinde görülen kasırga bölgede onlarca evde, bazı ağıllarda, bir işyerinde büyük miktarda maddi hasara neden oldu.

Kasırganın gücü ile köklerinden sökülerek anayola devrilen ağaçlar nedeni ile yollar trafiğe kapandı, elektrik telleri koptu, su şebekesi ve telefon hatları hasar gördü.

Kaymakamlık, Erenköy Belediyesi ekipleri, İtfaiye, Telekomünikasyon Dairesi ve Elektrik Kurumu’nun ekipleri bölgede önceki gün başlattıkları çalışmalarını dün de sürdürdü.

foto-kasirga-(1)s.jpg

Yıkıcı: Büyük maddi hasar va

Erenköy Belediyesi Başkanı Mesut Yıkıcı, kasırganın ardından bölgedeki durumu ve devam eden çalışmaları Havadis’e anlattı.

Mesut Yıkıcı, kasırgaya bağlı olarak bölgede 33 ev, 1 işyerinde ciddi miktarda hasar oluştuğunu, İki ağılın büyük ölçüde zarar gördüğünü, 6 otomobilin kısmen hasara uğradığını, 1 karavanın ise tamamen kullanılmaz hale geldiğini belirtti.

Yıkıcı, kasırga sebebi ile çok sayıda ağacın köklerinden koparak yollara düştüğünü, dolayısıyla yolların trafiğe kapandığını elektrik, su ve telefon hatlarında ciddi zararlar meydana geldiğini ifade etti.Olayın

hemen ardından Kaymakamlık, belediye, itfaiye, Telekomünikasyon Dairesi ve Elektrik Kurumu’nun ekipleri ile bölgede çalışma başlatıldığını söyleyen Mesut Yıkıcı, çalışmaların dün de gün boyu devam ettiğini açıkladı.
Bölgede hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Yıkıcı, “Büyük maddi hasar var” dedi.

foto-kasirga-(26).jpg

Yıkıcı, bölge halkına yaşanan olay nedeni ile bir kez daha Havadis aracılığı ile geçmiş olsun dileklerinde bulundu.