Mihrişah SAFA 

Londra’da üç yıl önce işlenen bir cinayet suçuyla ilgili aranan Kıbrıslı Türk Aydın Salih’in, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kaçtığı ve daha sonra ayrıldığı iddia edildi 

Londra’da üç yıl önce işlenen bir cinayet suçuyla ilgili aranan 33 yaşındaki Kıbrıslı Türk Aydın Salih’in Kuzey Kıbrıs’a kaçtığı, daha sonra ayrıldığı tahmin ediliyor. Borough High Street’de Chris Foster adlı İngiliz’in cinayetiyle ilgili olarak Aytaç Lisani, Ali Lisani ve Rocky Djelal Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesinde hapse mahkûm oldu 

İngiliz Polisi yayınladığı bir bildiri ile 2013 yılında işlenen bir cinayet nedeniyle Kıbrıslı Türk Aydın Salih adlı kişinin arandığını, 33 yaşındaki aranan şahsın olayın hemen ardından Kuzey Kıbrıs’a kaçtığını, ancak daha sonra ülkeden ayrılmış olabileceğini açıkladı.Aynı açıklamada, Salih’in iki kuzeninin cinayet suçuyla Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıp, hapse mahkûm olduğunu duyururken, 33 yaşındaki Kıbrıs asıllı Aydın Salih’in Heathrow Havaalanından ayrılırken görüntülerini de yayınladı. 

CİNAYETTEN ARANIYOR 

BBC’de yayınlanan “ The Met; Policing London” (The Met; Londra’da Polisiye) adlı belgeselde yer alan habere göre, Chris Foster adlı bir çocuk babası İngiliz,29 Kasım 2013’de Borough High Street’de arkadaşlarıyla içki içerken yanlışlıkla başkası sanılarak arkasından bıçaklandı. Sırtına tek bıçak darbesi alan Foster, 1,5 saat sonra, kaldırıldığı Royal London Hospital’da yaşamını kaybetti. 

BBC’de yer alan programda, Chris Foster’in cinayetiyle ilgili olarak Aytaç Lisani (35), kardeşi Ali Lisani (39) , Rocky Djelal (35) ve Billy Dove (31) Old Bailey Ağır Ceza mahkemesinde cinayetle ilgili yargılandılar. Aytaç Lisani en az 23 yıl olmak üzere müebbed hapse, Ali Lisani 7 yıl 6 yıl Billy Dove 6,6 yıl , Rocky Djelal 6 yıl hapse mahkum oldular. Aydın Salih ise olaydan sonra hala cinayet suçuyla aranıyor. 

NEDENİ İNTİKAM 

Cinayetin, bir intikam yüzünden işlendiği, suçluların Chris Foster’I bir başkasıyla karıştırdıkları polis tarafından belirtildi. Olayı soruşturan Greenwich ve Bermondsey bölgesi Baş Dedektiflerinden Ken Hughes, yaptığı açıklamada, Aydın Salih’in cinayetle ilgili olarak arandığı ve halen kanun tarafından aranmaya devam ettiğini belirtti, “ Salih’in cinayetten hemen sonra Kuzey Kıbrıs’a kaçtığına inanıyoruz. Birleşik Krallıkta bir çocuğu ve ailesi var, Kuzey Kıbrıs’tan da ayrılmış olabilir. Hala aranıyor. Bu konuda gizlilik esasına göre bizimle konuşmak isteyen, bilgi vermek isteyenlerin bizi aramasını rica ediyoruz. Chris Foster, çalışarak 4 yaşındaki kızına bakan bir aile babasıydı. Tamamen masum, suçsuz yere cinayete kurban gitti. 

Aytaç Lisani ve arkadaşlarının ölümcül yanlışıyla hayatını ödedi.” Diye konuştu.Olaydan sonra bölgede ve cinayet mahallindeki kapalı devre TV’den izlenen filmler sonunda Aytaç Lisani ve diğer 3 kişi yakalanarak, yargı önüne çıkarıldılar. Aytaç Lisani, Chris Foster’I başka birisi zannederek bıçakladığını itiraf etti. Polisin verdiği bilgiye göre ismi açıklanmayan bir başka kişi de Aydın Salih ile birlikte cinayet suçuyla aranıyor. 

Olayla ilgili bilgisi olanlarin “020 8345 3865 veya Crimestoppers’I 0800 555 111”den aramaları istendi.