Kanser Araştırma Vakfı’nın, Posta Dairesi’nin bastırdığı 80 bin “Kanserle Mücadele” temalı posta pulunun gelirinden bir kısmını KAV’a aktaracağı Nisan ayı pullarının satışını arttırmak için başlattığı “Sevgi Mektupları” kampanyasına toplumun her kesiminden ilgi artıyor. Kampanya çerçevesinde Yeni Yüzyıl Anaokulu öğrencileri, okul müdürü ve öğretmenlerinin teşvikiyle; yaptıkları resimleri sevdiklerine posta ile gönderdi.

Henüz yazı yazma noktasında olmadıkları için öğrencilerinin resim çizme becerileri ile kampanyaya destek verdiklerini ifade eden Yeni Yüzyıl Anaokulu Müdürü ve Öğretmenleri kampanyayı çok anlamlı bulduklarını belirterek tüm okulları ve öğrencileri kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan KAV gönüllüsü ve kampanyanın fikir sahibi Pembe Sorel de, Sevgi Mektupları Kampanyası’na miniklerin, çizdikleri resimleri postalayarak verdikleri destekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. KAV gönüllüsü Sorel, “dileriz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı arefesinde tüm okullarımız gerek mektup yazarak gerekse resim yaparak sevdiklerine gönderir ve kampanyamıza destek olur. Bu sayede mektup yazma, postaya verme ve sevdiklerimize gönderme alışkanlığımız çocuklarımıza da aktarılır, yeni nesillerce de yaşatılır” dedi.

Mektup yazmanın anlamı ve önemine değinen KAV gönüllüleri de konuyla ilgili görüşlerini şöyle aktardı: “Günümüz teknolojisinin inkar edilemez katkılarına rağmen, bizleri taşıdığı bugünkü noktadan bir tanesi de mektup yazma ve okuma alışkanlığımızı öldürmüş olmasıdır. Birçoğumuzun yaşadığı bu dönemin yalnızca yazma kapasitemizin gelişimine değil aynı zamanda iletişim becerilerimizin ve duygusal tatmin düzeyimizin artmasına da gereksinim duyurduğunu unutmayalım. Yine unutmayalım ki yetiştireceğimiz gençlerin ve yeni nesillerin mekanik boyutlarından çok duygusal boyutlarının ön plana çıkarılabilmesi için mektup yazma ve okumaya teşvik edilmeleri, bu alışkanlığı kazanmalarının sağlanması gerekmektedir”.

KAV’ın başlattığı Sevgi Mektupları Kampanyası tüm Nisan ayınca sürecek. Kampanya kapsamında, Posta Dairesi’nin bastırdığı toplam 80 bin “Kanserle Mücadele” temalı posta pulunun satışından KAV’a aktarılacak bağış, KAV’ın toprak ve su analizi için oluşturduğu fonda kullanılacak.