Çeşitli görüşmeler yapmak üzere bir süreden beri İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Anıl Kaya temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Aydınlık Yarınlar Hareketi başkanı Kaya, İngiltere Dışişleri Bakanlığında ve İmgiltere Parlamentosunda  Kıbrıs konusu ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.
 
Görüşmelerde Kaya  Kıbrıs’ta yaşanan son gelişmeler ve Kıbrıs konusunun çözümüne yönelik yapılması gerekenler üzerine görüş alış verişinde bulundu. Kıbrıs konusunun bölgesel ve Avrupa Birliği boyutları irdelenirken bu süreçte özellikle sivil toplum örgütlerinin Kıbrıs konusunun çözümündeki rolü konuşuldu.
 
İngiltere’nin Kıbrıstaki tarihi ve hukuki pozisyonunun altını çizen Anıl Kaya uluslararası ilişkilerdeki etkin pozisyonu, gerekse Kıbrıs konusunda garantör ülke konumunda bulunan İngiltere yetkilileri ile temaslar gerçekleştirmenin öneminine  vurgu yaparak, özellikle Kıbrıs Kıbrıs konusunun çözümüne yönelik atılabilecek adımları ve Kıbrıslı Türklerin yaşadığı sıkıntıları dile getiridi.
 
Bugün pek çok hak ve özgürlükten mahrum bir toplum pozisyonunda olduklarını anlatan Kaya, sivil toplum örgütlerinin adada çözüm bulma arayışlarında güçlü ve etkin rol üstlenmesinin önemine işaret etti.
 
AYH Başkanı Anıl Kaya Hellim Ve Halloumi’nin Avrupa Birliğinde Coğrafi İşaret Tescili süreci ile alakalı Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın hazırlamış olduğu bir dosyayı  ve oda başkanı Ali Çıralı’nın Hellim ve Halloumi’nin tescili ile alakalı kaygı ve düşüncelerini içeren belgeleri  İngiliz yetkililere taktim etti.
 
Kaya Londra temasları çerçevesinde bazı sivil toplum örgütleri, diplomatlar ve basın mensuplarıyla da ayrıca bir araya geldi.