Aydınlık Yarınlar Hareketi, bugün Cumhuriyet Meclisi’nden geçen Tek Bölge Seçim Sistemi reformunu memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı Anıl Kaya yaptığı yazılı açıklamada, siyasetin halkın desteğini ve ilgisini kaybettiğinin uzun süreden beri bilinen ve tartışılan önemli bir konu olduğunu savunarak, “halkımızın en önemli beklentilerinden olan değişim ve reformların gerçekleşmesi rekabetçi ve reformist bakış açısının siyasal kültürümüze adapte edilmesi ile mümkün olabilecektir” dedi.

Tek Bölge Seçim Sistemi reformuyla ilgili çok çalıştıklarını ifade eden Kaya, tek seçim bölgesinin siyasete vizyon kazandıracağına inanç belirtti. 
 
“Tek seçim bölgesi’ değişikliği ile halkın denetiminin ulusal ölçeğe taşınmış olacağı düşüncesini de dile getiren Kaya, Mağusa’dan aday olan birine, diğer bölgelerden yani  Lefkoşa, İskele, Güzelyurt ve  Girne’de yaşayan seçmenlerin de oy kullanacaklarını kaydetti.

Sivil toplum örgütlerinin desteğini almış yeni seçim sisteminin, siyasal partileri ve milletvekillerini sorgulayacağını söyleyen Kaya, “iş yapan veya iş yapmayan daha kolay ayırt edilecek, bundan böyle kasaba politikası ile milletvekili olunamayacaktır” dedi.