Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD), Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine dikkati çekmek amacıyla “Anıt Tasarımı Yarışması” düzenliyor.

Ödül ve anıt inşası sponsorluğunu üstlenen Telsim’den verilen bilgiye göre, yarışmaya son başvuru tarihi 29 Şubat olacak.

Yarışmada birinci gelen tasarım, LTB ve KAYAD tarafından “Şiddete karşı diren çemberi” olarak isimlendirilen Metehan-Güzelyurt anayolu güzergahında bulunan Kemal Şemiler Caddesi’ndeki çembere konulacak.

“Şiddete Karşı Diren Projesi”, KAYAD, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Evrensel Özel Eğitim ve Psikolojik Şiddetler Derneği (GAPSA) tarafından yürütülüyor. Proje ile ülkede kadın ve çocuğa yönelik aile içi şiddeti önlemek amaçlanıyor.

Yarışmaya internet ortamında başvuru yapmak isteyenler tasarımlarını malzeme, doku ve renk bilgileri ile birlikte 3D olarak [email protected] adresine gönderebilecek.

Tasarımlarını maket olarak yapıp yarışmaya başvurmayı tercih edenler ise tasarımlarını doku, renk ve malzeme bilgileriyle birlikte LTB Park Bahçeler Şubesi’ne teslim edebilecek.

Yarışmada jürinin başarılı bulduğu ilk 3 eser sahibi ödüllendirilecek. Birinci gelen eser sahibine Vodafone Smart 6 Ultra, ikinci gelen eser sahibine 1 Yıllık SuperNet Wi-Fi 2 Mbit, üçüncü gelen eser sahibine ise Vodafone Smart Tab II 7 ödül olarak verilecek.