Girne Kordonboyu’nda dolaşırken denize, kayaların üzerine düşerek ayağını kıran Rum vatandaşı, itfaiye, sivil savunma ve polis’in başarılı operasyonu ile kurtarıldı.

Girne Kordonboyu’na gezmeye gelen iki Rum Kesimi vatandaşlarından birisi, dikkatsizlik sonucu deniz kenarındaki kayaların üzerine düştü. Düşme sonucu bacağı kırılan Rum Kesimi vatandaşı 37 yaşındaki Jakovos Christos, olay yerine gelen itfaiye, sivil savunma ve polisin başarılı operasyonu ile kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Jakovos Christos’un tedavi altına alındığı öğrenildi

Dengesini kaybetti

Kuzey Kıbrıs’a arkadaşı Sotiris Joannoy ile gezmeye gelen 37 yaşındaki Rum vatandaşı Jakovos Christos dün sabah saat 10:30 sıralarında Girne Kordonboyu Liman Otel karşısında deniz kenarında korkulukların üzerine çıkarak yürümeye başladı. Bir an dalgınlıktan dengesini kaybeden talihsiz genç adam, deniz kenarındaki kayaların üzerine düştü. Acıyla kıvranan Christos’u gören duyarlı vatandaşlar, itfaiye ve sivil savunmaya haber verdi.

Başarılı operasyon
Kordonboyuna gelen itfaiye ve sivil savunma ekipleri, düştüğü yerden çıkarılması zor olan Christos’u sedyeye bağladı ve iplerin yardımıyla yaklaşık 2,5 metre yüksekliğinde olan yerden çıkararak acil yardım ambulansı ile Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Jakovos Christos ile birlikte KKTC’ye geçen arkadaşı Sotiris Joannoy ise önce endişeli gözler ile operasyonu izledi sonra da arkadaşı kurtarılınca rahat bir nefes aldı.

İtfaiye, sivil savunma ve polis alkış aldı
Christos’un kurtarılışını izleyen vatandaşlar, kurtarma operasyonu sırasında itfaiye, sivil savunma ve polisi alkışlarla destekledi.