Züleyha KARAMAN

Gazimağusa eski Belediye Başkanı Oktay Kayalp, CTP Parti Meclisi’nin su konusunda aldığı karar ile 4 bakanın Ankara’daki temaslarının sonucu oluşan metnin “büyük oranda uyumlu olduğunu” söyledi.

CTP’nin su konusundaki tavrıyla ilgili olarak HALKIN SESİ’ne konuşan Kayalp, “Ben parti ne karar alırsa ona uyarım. Parti disiplinim bunu gerektiriyor. Partinin organlarının aldığı karar ne ise benim görüşüm odur” dedi.

“Su konusunda referanduma gidilmeli mi?” sorusu üzerine Oktay Kayalp, “Atılması gereken adımlara, parti organları karar verecek. Parti organlarının dışında organ kararlarının tartışmasını çok doğru bulmam. Parti kararı ne ise ben ona uyarım. Parti Meclisi konuyu tartıştı, Sayın Genel Başkanımız bir açıklama yaptı” diye konuştu.

Su konusunda 4 bakanın Ankara yaptığı temasların sonucunda oluşan metin ile CTP Parti Meclisi’nin aldığı kararın büyük oranda uyum içinde olduğunu kaydeden Kayalp, “Parti Meclisi’nde yapılan açıklamada, Partinin kararı ile Ankara’da gelen metin arasında çok büyük oranda uyum olduğu görülüyor. Bize metinden yapılan açıklama buydu” dedi.

Su konusunda çok sorun kalmadığının görüldüğünü belirten Kayalp, “Sayın Genel Başkanımızın açıklaması da onu içeriyor” dedi.

Su konusunda bir kriz olduğunu düşünmediğini,  görüşlerin açık bir şekilde tartışıldığını kaydeden Kayalp, su konusundaki görüşlerin, başladığı noktadan çok daha yakın noktaya geldiğini söyledi