Melin Dobran

Kuzey Kıbrıs genelinde birçok vatandaş, arife ve bayram günü çiçeklerini alıp, kaybettikleri yakınlarının mezarına giderek dua etti.

Lefkoşa Mezarlığı’nda yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için giden vatandaşlar, kabirleri çiçeklerle donattı, tütsüler yakıldı. Kaybettikleri yakınlarının ruhlarına hem bir Fatiha okumak hem de mezarlarını temizlemek için kabristanlığa geldiklerini söyleyen vatandaşlar bazı konulardan da şikayetçi oldu. 

Ot yığınları ziyaretçileri üzdü

Mezarlığın içerisinde temizlenmiş otların yer yer yığılı durması ve kabir aralarındaki çöpler vatandaşların tepkisine neden oldu. 

Diyalog’a konuşan vatandaşlar, “Bayramdan hatta arifeden önce bu çöplerin temizlenmesi gerekirdi. Mezarlık içerisinde yeteri kadar çöp kutusu yok. Çiçeğini alan poşeti yere atıyor ya da başka mezar arasına sıkıştırıyor.

Belediye personeli iyi bir temizlik yapmalıydı. Lefkoşa Mezarlığı’na bu görüntüler yakışmıyor. Çöplerin yol kenarlarında durması çirkin bir görüntü yaratıyor. Mezarı sulayan çöp kutusu olmadığı için şişeleri yerlere atıyor” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.