Avrupa Birliği'nin, Kayıp Şahıslar Komitesi'nin çalışmalarına yaptığı katkılar ve komitenin çalışmalarını yürütürken karşılaştığı zorlukların ele alındığı bir toplantı düzenlendi.

Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi ve Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından düzenlenen toplantı bugün Avrupa Birliği Evi'nde gerçekleştirildi.

Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Bilgilendirme Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre toplantıda Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi Başkanı Andreas Kettis, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Reimer Böge (EPP) ve  Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkanı George Markopouliotis birer konuşma yaptı.

Ardından  Kayıp Şahıslar Komitesi'nin üç üyesi Paul-Henri Arni, Gülden Plümer Küçük ile Nestoras Nesrtoros komitenin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi,  karşılaşılan  ve gelecekte karşılaşılabilecek sorunları aktardı.

Toplantının sonunda, Kayıp Şahıslar Komitesi'nde görev yapan bilim insanları Arkeolog Demet Karşılı ve Antropolog Theodora Eleftheiou bilimsel prosedür hakkında sunum gerçekleştirdi.

1454085210.jpg