Lefkoşa-Larnaka anayolu üzerinde 14 Mart 1964 tarihinde kaybolan ve Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmaları sonucunda bulunarak kimlik tespiti tamamlanan Kayıp Şehit Fahri Ahmet’in naaşı bugün düzenlenen törenle Yeniboğaziçi’nde toprağa verildi.

Kayıp Şehit Fahri Ahmet Yeniboğaziçi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle Yeniboğaziçi Kabristanlığı’nda toprağa verildi. Ahmet için kabristanlıkta saygı duruşu ve saygı atışında bulunuldu. Tabutuna sarılı bayraklar ailesine teslim edildi.

Cenaze törenine; Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, UBP Milletvekili Zorlu Töre, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ve Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da katıldı.

TUTKU: “TARİFİ MÜMKÜN DEĞİL…”

Cenaze namazından önce konuşan Fahri Ahmet’in oğlu Kemal Tutku, 51 yıl önce şehit edilen babalarını ebedi yolculuğa uğurlarken tarifi mümkün olmayan duygu yoğunluğu içerisinde olduklarını kaydetti.

Tutku, bahçeci bir ailenin evladı olan 6 çocuk babası Fahri Ahmet’in, bölgenin en büyük bahçecilerinden çok çalışkan ve korkusuz biri olduğunu anlattı.

Tutku, babasının yolu kesilip ıssız bir ormanda katledilerek ıssız bir yere gömüldüğünü, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmaları sonucunda tespit edildiğini ifade etti.

BARIŞ DOLU BİR DÜNYA DİLEDİ

Tutku,  kayıp çocuğu olarak tüm kayıpların bulunmasını arzu ettiğini belirterek, insanların ölmediği barış dolu bir dünya dileğinde bulundu.

1431685047.jpg

,-005.jpg