Rahme Çiftçioğlu

1964 olaylarında kaybolan ve Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarıyla Paralimni bölgesindeki bir kuyuda bulunan Kemal M. Emin (Demiröz) bugün köyü Çamlıca’da düzenlenen askeri törenle defnedildi.

Kemal Mehmet Emin’in naaşı ilk önce Çamlıca camisine getirildi. Cenaze törenine, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) 4’üncü Piyade Alay Komutanlığı Piyade Kurmay Albay Akın Örsdemir, CTP Gazimağusa İlçe Başkanı ve Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, CTP Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar, Gazimağusa Karakolları Bölge Müdürü Cemal Gürsel Nuray, bölge muhtarları, köylüleri, ailesi ve sevenleri katıldı.

“52 YIL KARANLIK BİR KUYUDA KALDILAR, AYNI KADERİ PAYLAŞTILAR”

Kemal M. Emin’in oğlu Hasan Demiröz camide bir konuşma yaparak, babasının 52 yıl önce kaybolduğunu söyledi, “Babam kaybolduğunda 2 yaşındaydım. Çocuklarına ekmek parası kazanmak için gittiği Mağusa’da Rumlar tarafından yakalanıp öldürülen ve 2 arkadaşıyla kuyuya atılan babamız tam 52 yıl bu karanlık kuyuda kaldı. Arkadaşları da onunla aynı kaderi paylaştı” şeklinde konuştu.

Demiröz, o zaman 13 yaşında olan bir Rum çocuğun yaşananları gördüğünü ve yıllar sonra anlattığını da aktardı.

“Bu insanları öldürmekle ellerine ne geçti?” diye soran Hasan Demiröz, “Bu zihniyet sevinmesin, biz kinle, nefretle değil, yurt ve insan sevgisiyle büyüdük, bununla da gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

1469701572.jpg

“BU OLAYLA YÜZLEŞMEKTEN KORKUYORDUM, ŞİMDİ ŞÜKREDİYORUM”

Bu olayla yüzleşmekten her zaman korktuğunu da dile getiren Hasan Demiröz, “Şimdi bu olayla yüz yüzeyim ve bunu yaşadığım için şükrediyorum. Babamız artık köyüne döndü. O karanlık, derin kuyudan kurtuldu, özgürlüğüne kavuştu. Ben artık babamın özgür olduğuna inanıyorum” dedi.

Demiröz,  şöyle devam etti:

“Babamın ruhu artık köyünün üzerinde gezecek, ovalarını, dağlarını aydınlatacak. O artık burada, köylüleri, akrabaları, komşuları, annesi, babası, evlatları, torunları ve en önemlisi rahmetli anacağımın yanında.”

“ULUDAĞ’A, İNSANLIĞA KATKILARINDAN DOLAYI ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Hasan Demiröz, sözlerini “Kayıplarımızın bulunmasına sebep olan cesur yürekli insanlara buradan selamlarımı yolluyorum.  Babamın bulunmasına sebep olan ve şu an aramızda bulunan gazeteci Sevgül Uludağ’a da insanlığa katkılarından dolayı minnet ve şükranlarımı sunuyorum ” diyerek tamamladı

Kılınan cenaze namazının ardından Kemal M. Emin’in naaşı Çamlıca Mezarlığı’na götürüldü ve 2006’da hayatını kaybeden eşi Ayşe Kemal Demiröz’ün yanına defnedildi.

Kemal. M.Emin’in tabutuna sarılan KKTC bayrağı ve cenaze töreninde taşınan fotoğrafı oğlu Hasan Demiröz’e teslim edildi.

Cenaze töreni, din görevlisinin duasıyla tamamlandı.

Paralimni bölgesinde 3 kişiyle birlikte bir kuyuda bulunan, 1927 doğumlu Kemal M. Emin, kaybolduğunda 37 yaşındaydı ve 5 çocuk babasıydı.

1469701571.jpg

1469701573.jpg

1469701541.jpg

1469701542.jpg

1469701543.jpg