Devrim Demir

Esentepe’de 24 eylül tarihinde  devriye gezen polis ekipleri tarafından aracında uyuşturucu ile suç üstü yakalanan Arif Yücel aleyhine başlatılan soruşturma devam ediyor. Aleyhine alınan 3 günlük tutukluluk süresi dolan Yücel,ek tutukluluk talebiyle dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen ek tutukluluk duruşmasında polisin başlatmış olduğu soruşturmanın selameti açısından zanlının 2 gün daha tutuklu kalamsına emir verdi.

Tahlil sonuçları bekleniyor

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Arif Yücel’in 24 Eylül tarihinde  Esentepe’de yapılan uyuşturucu operasyonunda tutuklandığını anlattı.

Polis çavuşu Mehmet Bayram, Arif Yücel’in devriye gezen polis ekipleri tarafından park edilmiş aracında şüpheli görülmesi üzerine arama gerçekleştirildiğini söyledi.

Bayram araçta yapılan aramada 1 adet içerisinde uyuşturucu ile karışık yarım sigara, 1 adet yine içerisinde uyuşturucu ile karışık sigara, içerisinde uyuşturucu kalıntıları bulunan 1 boş paket ve içerisinde yaklaşık 3 gram ağırlığında bonzai bulunan 1 paket bulunarak emare olarak alındığını belirtti.
Bayram emarelerin Devlet Laboratuarına gönderildiğini ve sonuçların henüz gelmediğini belirtti.

Uyuşturucuyu Eylül ayında aldı

Mehmet Bayram soruşturma amaçlı gözaltına alınan zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinde işlemiş olduğu suçu itiraf ettiğini ve söz konusu maddeleri Eylül ayında ismini bilmediği bir şahıstan aldığına dair ifade verdiğini söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Bayram, aranan emarelerin, alınması gereken ifadelerin ve aranan 1 şahsın olduğuna dikkati çekerek, zanlının 2 gün daha poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.