Taner Uluştaş bugün Detay Gazetesi'ndeki köşesinde 15 Aralık Pazartesi günü Güvercinlik Kavşağı üzerindeki arıtma tesisi üzerindeki yolda meydana gelen ölümlü trafik kazasıyla ilgili çarpıcı bir konuya parmak bastı. Ulutaş kaza sonucunda hayatını kaybeden Atilla Eyice'nin kardeşinin yaptığı açıklamayı gündeme taşıyarak, Halil Eyice'nin kardeşinin bir hayatını kaybettiği kazanın göründüğü gibi olmadığı iddialarını gündeme getirdi.

İşte Taner Ulutaş'ın Detay Gazetesi'ndeki yazısı:

Taner Ulutaş

Mağusa'da meydana gelen ve Atilla Eyice'nin hayatını kaybetmesi ile neticelenen trafik kazasında Eyice'nin ailesi cinayetten şüphelendiğini açıkladı. Atilla Eyice'nin kardeşi Halil Eyice, kardeşinin trafik kazasından önce bir bankadan 40 bin TL borçlandığını ve kredi çektikten sonra kendi motoru ile geldiği Lefkoşa'dan geri döndüğü Mağusa'da kaza esnasında motorunun kaza mahalinde bulunmayarak hala daha kayıp olduğunu belirtti. 

40 BİN TÜRK LİRASI KREDİ ALMIŞTI

Halil Eyice yaptığı yazılı açıklamada, "Ben Halil Eyice, Pazartesi günü meydana gelen trafik kazasında vefat eden Atilla Eyice'nin kardeşiyim. Abim Atilla Eyice, bu olaydan 2-3 gün önce bankadan 40 milyar (40 Bin TL) kredi çekti. Pazartesi günü kendi motoru ile Lefkoşa'ya gitti. Devamında saat 18:50 de Mağusa'da kaza geçirip vefat ett"i dedi. 

KAZA YERİNDE MOTOR YOKTU MOTOR KAYIP 

Halil Eyice açıklamasına devamla "Bu olay esnasında yanında motoru yoktu. Bu adam o saate motorsuz kaza yerinde ne işi vardı? Ve motoru ilginçtir kaza gününden sonra son 2 gündür hala bulunmadı ve kardeşimin kayıp motorunu henüz polis de bulamadı. Biz kardeşimin borçlandığı bankayı arıyoruz. Banka bize kredi ile ilgili herhangi bir bilgi vermiyor" ifadesinde bulundu. 

KAZA SIRADAN BİR TRAFİK KAZASI DEĞİL 

"Kardeşim parayı ne zaman çekti. Kaza anında para üzerindeymiydi bunlar hiç bilinmiyor. Sonuçta Polis hala soruşturma yaptığını belirtirken kardeşime çarpan kişinin zengin olduğunu Almanya'da eğitim gördüğünü söylüyor." ifadesinde bulunan Halil Eyice, "Bu kaza sıradan bir trafik kazası gibi gösterilmeye çalışılıyor. Ben açıklığa kavuşturulması gereken konular varken bu duruma inanmak istemiyorum" dedi. 

KUŞ UÇMAZ KERVAN GEÇMEZ YERDE NE ARIYORDU? 

Halil Eyice açıklamasına devamla "Kardeşim parasından dolayı cinayete mi kurban gitti? Yoksa gerçekten bir trafik kazası mı diye bunu Polis Genel Amirliğine bir şikâyet dilekçesi ile bildirdik. Kaza ile ilgili durumu dolayısıyla su anda geniş bir araştırmaya aldılar. Kardeşim bu saate kuş uçmaz kervan geçmeyen yerde, o akşam karanlığında tek başına ne işi vardı? Her yere gittiği motor 3 gündür bulunmadığı için bu durum şaibelidir" dedi.