Ankara'dan Isparta'ya şehit cenazesine katılmak için giden AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Radi Bilgiç'in otomobilinin de karıştığı Kütahya'daki trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Radi Bilgiç idaresindeki 34 S 0232 plakalı otomobil ile, Ercan Uyanık idaresindeki 43 NU 387 plakalı otomobil, Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 30'uncu kilometresindeki Ayırıkçı mevkiinde çarpıştı. Saat 12.00 sıralarında meydana gelen kazada, 43 NU 387 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan İbrahim Uyanık ve Fatma Çelik olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücüler Ercan Uyanık ve Milletvekili Süreyya Radi Bilgiç ile yanındaki danışmanı Vedat Gür ve 43 NU 387 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan Pembe Uyanık, Burak Uyanık ve Mehmet Kalem yaralandı.

Yaralılardan AK Parti Milletvekili Bilgiç ve danışmanı Gür, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulanslarıyla Afyonkarahisar'daki hastanelere, diğer yaralılar ise Kütahya'da bulunan Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak, burada tedavi altına alındı. Kazada yaralanan milletvekili Bilgiç ve danışmanı Gür'ün sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan kazayla alakalı soruşturma başlatılırken, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel ve Şükrü Nazlı da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Gazel ve Nazlı, yaralı milletvekili Bilgiç'i telefonla arayarak, "geçmiş olsun" dileklerini de iletti.