Afyonkarahisar'da meydana gelen trafik kazaları MOBESE kameralarını an be an yansırken, bir anlık dikkatsizliğin nelere mal olabileceği de gözler önüne serildi.

Kentte Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne ait MOBESE güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler görenleri hayrete düşürdü. Kazaların an be an kameralara yansıdığı görüntülerde ilk kaza kent merkezindeki İmaret Cami önünde meydana geldi. Yolun sağ tarafından elektrikli bisiklet ile hızla ilerleyen bir sürücü önündeki otomobilin sağıdan geçmek isteyince, karşıdan karşıya geçmeye çalışırken otomobilin önünde geçen yayayı fark etmeyince hızla yayaya çarpıyor. Çarpmanın etkisi ile yere düşen ve otomobilin altına girmekten son anda kurtulan yayanın çevredekilerin yardımı ile düştüğü yerden kalkarak olayın şokunu atlatmaya çalışıyor. Bu sırada ona çarpan elektrikli bisiklet sürücüsünün ise aracını bırakarak hızla olay yerinden kaçtığı gözleniyor.

Kameralara yansıyan bir başka görüntü ise bu defa kaza Yeşilyol Caddesi, Eski Kantar Kavşağında meydana geliyor. Yolun sağ tarafından gelen ve kavşaktan dönerek sol taraftaki yola girmek isteyen üzerinde 2 kişinin bulunduğu motosiklete bu defa yolun sol tarafından gelen bir otomobil çarpıyor. Çarpmanın etkisi ile motosiklet üzerinde bulunan 2 kişi yola savrulurken, ona çarpan otomobil sürücüsünün ise aracını durdurarak, otomobilden inip çarptığı kişilere yardıma koştuğu gözleniyor.

CİP SÜRÜCÜSÜNDEN ÖRNEK DAVARANIŞ

MOBESE kameralarına yansıyan en korkunç kaza ise Afyonkarahisar- İzmir karayolundaki Özdilek Kavşağında meydana geliyor. İzmir istikametinden gelen ve biranda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği malzeme yüklü TIR kontrolden çıkarak yol ortasındaki refüjde bulunan büyük yön tabelasına çarpıyor. Çarpmanın etkisi ile TIR'da bulunan malzemelerin yola savrulduğu gözlenirken, kazayı gören sürücülerin ise hemen TIR sürücüsünün yardımına koştuğu da gözleniyor.

Kameralara yansıyan bir başka ilginç görüntü ise yine Özdilek Kavşağında kaydediliyor. İzmir istikametinden geliş yolundaki trafik ışıklarından duran bir cip sürücüsü yan tarafından ışıkta bekleyen TIR'ın sol kapısında anahtarlık olduğunu görünce önce TIR sürücüsünü uyarmaya çalışıyor. Bunda başarılı olamayınca ise aracından inerek anahtarlığı kapıdan alıp, TIR'ın çevresinden dolanarak camdan sürücüye veriyor. TIR sürücüsü ise bu davranış karşısından vatandaşa teşekkür ediyor. Kapının üzerinde unuttuğu anahtarı TIR sürücüsüne veren cip sürücüsü ile yine otomobiline biniyor ve kendisine yeşil ışık yanınca yoluna devam ettiği gözleniyor.