Duygu Alan

Çamlıbel anayolunda meydana gelen kazalara dün bir yenisi daha eklendi.

Çamlıbel anayolunda dün sabahın erken saatlerinde bir beton mikserinin devrilmesi ile meydana gelen kaza, görenleri korkuttu.

Polis Basın Subaylığı, kaza nedenini “beton mikseri sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi” olarak açıklarken bölgede ikamet eden vatandaşlar, kazanın yolun yeterince geniş olmaması ve asfaltın işlevini yitirmiş olmasından kaynaklandığını iddia etti.

Önce demir bariyere çarptı sonra devrildi

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, kaza Çamlıbel anayolunun 1-2’inci kilometreleri arasında dün sabah saat 08.30 sıralarında meydana geldi.

Polisten verilen bilgiye göre kaza, 53 yaşındaki Cengiz Yıldırım’ın Çamlıbel istikametine seyrettiği sırada sola meyilli viraja geldiğinde direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ile yönetimindeki NF188 plakalı beton mikseri ile yolun solundaki bariyerlere çarptıktan sonra yoldan çıkarak mikserin sol yan kısmı üzerine devrilmesi neticesinde gerçekleşti.

Yıldırım yaralandı

Polis Basın Subaylığı, kaza sonucu beton mikseri sürücüsü 53 yaşındaki Cengiz Yıldırım’ın yaralandığını, olay yerine giden “112 Acil Servis” ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülerek müşahedeye alındığını kaydetti.

Kaza vatandaşın “bozuk yol” tepkisini arttırdı

Bölgede ikamet eden bazı vatandaşlar ve kazaya tanık olan bazı sürücüler, yaşanan olaydan yolun bozuk olmasını sorumlu tuttu.

Bazı vatandaşlar, daha önce defalarca dile getirilmesine rağmen Çamlıbel-Yılmazköy anayolunda asfalttaki derin çukurların kapatılmadığını, asfalt yırtıklarının tadil edilmediğini ve engebelerin ortadan kaldırılmadığını belirterek, “Zaten dar olan yol bir de güvenli olmayınca kaza kaçınılmaz oldu” dedi.

Bazı sürücüler ise Çamlıbel-Yılmazköy yolunda son iki ay içerisinde birçok kaza meydana geldiğini, asfalttaki kusurlar sebebi ile birçok kişinin de araçlarında maddi hasar oluştuğunu belirtti.

Sosyal medyadan da tepki yağdı

Çamlıbel anayolunda dün sabah meydana gelen trafik kazası, sosyal medyada da yer buldu.

Kazanın meydana geldiği sıralarda Çamlıbel anayolunda seyreden bir sürücü, olay sonrasını fotoğrafladı, cep telefonu ile çektiği fotoğrafları “İki aracı zor sığan yolda bir de çukurlar olursa kaçınılmaz sonuç” yorumu ile sosyal medyada takipçileri ile paylaştı.

Vatandaşın sosyal medyadaki fotoğraflı mesajına takipçileri, yetkilileri suçlayan mesajlar yazdı.