Mersin'de PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısının 10'a yükseldiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, bu sabaha karşı PKK-KCK terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 9 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı olan ancak evinde bulunamayan bir kişinin daha Batman'da polise teslim olduğu bildirildi. Akdeniz Belediye Başkanı HDP'li Fazıl Türk'ün de aralarında bulunduğu 5 kişinin ise arandığı ifade edildi. Öte yandan, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatsız tabanca ile 1 adet av tüfeği ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.

Bu arada soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aranan şüphelilerin, "terör örgütüne maddi kaynak sağlamak, Akdeniz Belediyesi'ne işçi alımında mahalle komisyonları kurarak, ailesinde terör örgütünün faaliyetleri sırasında cezaevine giren veya silahlı kanadında bulunan elemanların yakınlarını destek amaçlı usulsüz şekilde belediyede istihdam etmek, terör örgütü adına para toplamak ve faaliyetlerine destek olmak" iddialarıyla suçlandıkları belirtildi.