Mihrişah Safa

Olayla ilgili açıklama yapan bölge belediyesi meclis üyesi Kıbrıs asıllı Osman Derviş, kebabı yiyen müşterinin ciddi bir yara almamasının mucize olduğunu belirterek, “ Bu tür ihmali ciddiye almak zorundayız. İşverenin yaptığı iş yeri kurallarını ciddi şekilde çiğnemektir.”diye konuştu. Doğu Londra’daki Top Kebab/Pizza restoranın sahibi Nehmatullah Jamalzadah, kebabtaki matkap ucu nedeniyle toplam 7 bin 726 sterlin ceza verdi 

Doğu Londra’da bir kebabçının sattığı kebabtan matkap ucu çıkınca, işyeri 8 bin sterline yakın ceza ödedi. Hornchuch semtinde meydana gelen kebabtan matkap ucu çıkmasıyla ilgili gazetemize bilgi veren bölge belediyesi Havering Belediyesi Meclis Üyesi Osman Derviş, “ bu tür ihmaller cezasız kalamaz” diyerek, kurallara uymayanları uyardı. 

Havering Belediyesine iki dönemdir Meclis Üyesi seçilen Kıbrıs asıllı 26 yaşındaki Osman Derviş, gazetemize yaptığı açıklamada, “Kebabı çok severim.. Bu işyerinden kebab alan kişi, etin içinden çıkan 8 santime yakın matkap ucunu şans eseri ısırmakla beraber dişlerini kırmamış, yutmamış. Herhangi bir yara almamış.Ancak işyeri sahibi ciddi şekilde yasa ve kuralları çiğnemiştir. Bu tür ihmalleri tolere edemeyiz. Belediye olarak her türlü tedbiri almakla yükümlüyüz” diye konuştu. 
Anne ve babası Kıbrıslı olan, Londra doğumlu Osman Derviş, Muhafazakar Parti’den Havering Belediyesinde iki dönemdir Meclis üyesi. 26 yaşındaki Derviş, ilk seçiminde İngiltere’de bu göreve gelen en genç Türk asıllı kişiydi. 

Olay, Hornchurch’de, Nehmatullah Jamalzadah adlı kişiye ait Top Kebab/Pizza işyerinde meydana geldi. Buradan kebab alan bir müşteri, etin içinde 8 santime yakın matkap ucunu ısırdı. Dişine takılan demir parçası üzerine, müşteri kebabın içinden madeni ucu çıkardı. Dişlerine veya ağzına yara almayan müşteri, defalarca restorana giderek, şikayetçi oldu. İşyerine, defalarca durumu anlatmasına ragmen, müşteriye herhangi bir yanıt vermedi. Bunun üzerine adı açıklanmayan müşteri işyeri sahibini mahkemeye verdi. Kebab dükkanında yapılan incelemede, belediye memurları dükkanda inşaah malzemeleri, vidalar, tornavidalar buldu. Etrafa yayılan inşaat malzemeleri dışında, yiyecek bölümüne yakın çekmecelerde de tornavida, vida, matkap uçları bulundu. 

Mahkeme, işyeri sahibini 6 bin sterlin ceza, gerisi mahkeme masrafı, müşterinin masrafları olarak toplam 7 bin 726 sterlin cezalandırdı.