Devrim Demir

Gönyeli’de önceki gece geç saatlerde alkol tesiri altında yönetimindeki JA 686 plakalı salon araç ile Gönyeli’de Atatürk Caddesi üzerinde dikkatsizce anayola çıkmaya çalışan Noman Ahmad Malik, Efkan Türkmen’in yönetimindeki NM 733 plakalı 110cc’lik motosiklete çarparak olay yerinden kaçtı.

Kısa süre sonra tespit edilen ve tutuklanan Malik aleyhinde alınan tutukluluk süresi dolarken, zanlı teminat talebiyle dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 20 Bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi.

Türkmen hâlâ hastanede 

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube’de görevli polis çavuşu İsmail Durak mahkemede verdiği ifadede, kazanın Gönyeli’de Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldiğini anlattı.

İsmail Durak, zanlının Türkmen’e çarptıktan sonra aracı ile olay yerinden kaçtığını, lastiğinin patlak olması nedeniyle bir apartmanın park yerine sığındığını ve aracı içinde tespit edilerek suçüstü tutuklandığını anımsattı.

Durak, zanlının kanında 384 miligram alkol tespit edildiğini belirtirken, Efkan Türkmen’in vücudundaki çoklu kırıklar nedeniyle ameliyata alınacağını kaydetti.

Soruşturmanın kısmen tamamlandığını kaydeden polis çavuşu,  zanlının soruşturmaya etki edebileceği kısmın tamamlandığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.